Heb jij dat ook wel eens? Je loopt in een winkel opzoek naar een bepaald product en de specialist op dit gebied vertel je dan over de functie en het gebruik ervan en opeens gooi ze er een functie of term in waar van je denkt; “hè wat zeg ze nu, hoe dan” en daarna “wauw”. Sinds kort heb ik dus een zelfreinigende oven. Maar ik leerde nog meer van deze oven. Ik legde de link naar het lichaam.

Toen de dame, die mij deze oven verkocht, vertelde over zijn zelfreinigende functie vroeg ik of er dan ergens een robotje uit kwam met een spons en een doekje. Als dat zo was dan kon hij mij gelijk helpen met de rest van huis. Helaas was dat niet het geval. Nee, het zelf reinigen ging met hitte. De oven zou dan een temperatuur bereiken van ruim 300 graden en hiermee alles tot as verbranden. Ik hoefde het er dan alleen maar uit te vegen en schoon was mijn oven weer.

Nu is het niet aan te raden om je lichaam tot 300 graden op te warmen maar het idee om het vuurtje op te stoken in je lichaam werkt wel.
Het principe is simpel. Wil je detoxen dan moet je aan de ene kant energie uitsparen zodat je lichaam die energie kan stoppen in het opschonen van je lichaam, aan de andere kant moet je je lichaam helpen het vuurtje even op te stoken. Daar waar je warmte creëer vindt betere stofwisseling plaats.

In mijn vorige blog “Het zelfgenezend vermogen” en “Detoxen doe je zo” heb je kunnen lezen wat je kan doen met je voeding om te detoxen. Nu wil ik je graag leren hoe je met een ademhalingsoefening je stofwisseling een boost kan geven. Yep, gewoon met je ademhaling. Hoe simpel kan het zijn.
Het is echt niet moeilijk en binnen een paar tellen weet je of dat het werkt. Je krijgt het er namelijk al vrij snel warm van.

Snuit je neus even goed. Spray 3 keer een Altearah natuurlijke emotie geur in je handen. Kies bijvoorbeeld Altearah natuurlijke emotie geur Freshness groen of  Altearah natuurlijke emotie geur Joy. Wrijf je handen warm, maak een kommetje van je handen, plaats je handen voor je neus en adem dan 3x diep in door je neus en uit door je mond. Hierop volgen 2 á 3 rondjes van 20 ademhalingen die kort zijn en alleen via je neus plaats vindt. In door je neus, uit door je neus en bij elke uitademing span je je buikspieren snel en kort aan. Je trekt als het ware je navel naar binnen en omhoog. Dit doe je echt krachtig en snel. Tussen je rondes door haal je weer even 3x diep adem. Je zal merken dat het inademen eigenlijk vanzelf gaat. Dit heet de vuurademhaling.
Om het ietsjes sportiever te maken kan je het ook doen met een armbeweging erbij, á la Tony Robbinson. Bij een inademing strek je je armen de lucht in en bij de uitademing trek je je armen, met gebalde vuisten, naar beneden voor je borst. Ik weet zeker dat je het nu warm hebt. Jouw innerlijke vuurtje staat aan en verbetert je stofwisseling.
Waarom Altearah natuurlijke emotie geur je kan helpen bij detoxen vertel ik graag in “de top 3 Detox geuren”. Wil je een Altearah geur eens zelf uitproberen en ervaren bestel dan hier een sample.