Iedereen heeft er wel eens last van. Een pijntje hier, een naar gevoel daar, een ongemakje zus en een kwaaltje zo.
Vaak doe je er niet zoveel aan. We mokken wat, we zeuren een beetje, we balen ervan en dan gaat het meeste vanzelf weer over.
Dit is het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam. Je weerstand, je immuunsysteem, je lymfevaten, je doorbloeding, alles zet een tandje bij om jouw lichaam weer in balans te brengen.
Dit is wat je lichaam 24/7 nastreeft, BALANS!
Hoe vitaler jij bent, hoe sneller jouw lichaam weer in balans is en hoe makkelijker je lichaam ook in balans blijft. Nu kan je zelf ook een aardige duit in het zakje doen om dit zelfgenezend vermogen van je lichaam te ondersteunen. Een van die dingen is 2x per jaar Detoxen!
Denk even aan je huis of je auto. Als die ultiem vies zijn dan moet je aardig poetsen om ze schoon te krijgen. Maar als deze eenmaal schoon is en alles staat in de was dan is het makkelijker bijhouden.
Zo werkt het ook voor je lichaam. Op een dag krijgt je lichaam heel veel additieven (stoffen waar ze niks mee kan) te verwerken. Lukt het je lichaam even niet om deze te elimineren dan slaat je lichaam dit op in (vet)cellen. En dan begint het domino-effect. De opslag additieven blokkeren de doorstroom met als gevolg een slechtere stofwisseling wat uiteindelijk weer ten kosten gaat van je weerstand.
Een grote schoonmaak in de lente en de herfst doen we ook met ons huis dus waarom doe je dit niet met je lichaam?
Vaak zien we ertegenop omdat we denken dat detoxen ingewikkeld is en veel energie kost. ONZIN. Door vandaag meer water te drinken dan koffie ben je al aan het detoxen. Detoxen doet je lichaam zelf. Natuurlijk is het zo dat hoe serieuzer jij “het detoxen” aanpakt hoe effectiever het is maar ook kleine stapjes helpen.
Net zoals Marie Kondo zegt, begin met het opruimen van 1 la, daarna pas de 2e la, daarna de 3e enzovoort enzovoort.
Begin eerst met je koffie/zwarte thee te minderen naar 2 kopjes per dag en vervang dit door ALKA THEE.
De volgende stap is alleen water en ALKA THEE te drinken. De next level is door stap voor stap je maaltijden aan te passen. Daar vertel ik je alles over in de blog “Detoxen doe je zo”. Begin vandaag nog aan je ALKA THEE kuur en doe je zelfgenezend vermogen een plezier. Zo zal je bij je volgende pijntje hier, naar gevoel daar, een ongemakje zus en een kwaaltje zo, sneller denken “ik ondersteun mijn zelfgenezend vermogen dus het komt goed” in plaats van dat je mokt, zeurt of baalt. Je mentale mindset dus je positieve gedachten met “yes ik ondersteun mijn lichaam” doet je ook al goed.
Wees lief voor jezelf en luister naar je lichaam. En voel je een grotere yes om je zelfgenezend vermogen te ondersteunen doe dan eens mee met een Lente Detox, DRY January detox of Herfst Detox.