Ja, ja, je weet nu wel dat het goed voor je lichaam is om eens in de zoveel tijd een opschoon momentje in te lassen. Maar hoe doe je dat dan?

Als eerste moet je weten dat je een heel slim lichaam hebt en ze heel goed weet hoe ze moet detoxen. Jij gaat je lichaam helpen om dit detox proces zo goed mogelijk uit te voeren. Dit doe je door haar niet al te veel te belasten!
Zo simpel is het. Hoe minder jij je lichaam belast hoe meer energie ze heeft om alles op te schonen en balans te brengen in je lichaam.
Maar hoe kan je nu je lichaam ontlasten?
• Een van de eerste dingen die je kan doen is koffie en zwarte thee vervangen voor water en ALKA THEE. Water doorspoelt en ALKA THEE maakt schoon en geeft mineralen af die energie geven. Even kort en simpel gezegd.
• De volgende stap is je maaltijden aanpassen. Laat eerst je vlees staan. Dit duurt namelijk +/- 5 uur voor dit verteerd is. Deze energie kan je lichaam mooi gebruiken om op te schonen.
• Stop in je volgende stap met brood eten en vervang dit door glutenvrije crackers. Gluten tasten bij iedereen de darmwand aan. Dit kan je lichaam, in de meeste gevallen, prima herstellen maar deze energie wil je natuurlijk liever inzetten om te detoxen.
• Vervang daarna je aardappels voor rijst en linzen. Rijst is lichter verteerbaar dan aardappels en linzen zijn weer lichter verteerbaar dan rijst.
• De volgende stap is alleen maar water, thee te drinken, en groente en fruit te eten. Door je fruit apart te eten van je groenten (minimaal 20 minuten eerder of 1 uur later) ontlast je je spijsvertering.
• Als allerlaatste stap kan je een dag vasten. Dan drink je alleen sap en of alleen water/ALKA THEE. Dit is voor de ervaren “detoxer”.
Je gaat dus nadenken over je voeding. Zinnen als; Hoeveel energie kost het mijn lichaam om dit eten te verwerken? Heb ik dit eten nu nodig? Kan ik het vervangen voor iets anders? Passeren je gedachten.
Als je weet dat vlees 5 uur nodig heeft, kaas 4 uur, brood 3 uur, aardappels en rijst ruim 1 uur, groenten 40 minuten en fruit maar 20 minuten dan word je keuze al bewuster. Als je lichaam minder energie naar je spijsvertering hoeft te sturen dan heeft ze meer energie over om je lichaam op te schonen.
Je allereerste detox begin je natuurlijk niet gelijk met vasten. Je begint eerst met stap 1, na een paar dagen voeg je misschien stap 2 en 3 toe maar het kan ook zo zijn dat jij liever bij stap 1 blijft en dan later in het jaar een 2e detox doet waarbij je wel gelijk bij stap 2 of 3 instapt.
Luister dus naar je lichaam en gevoel. Weet, wat je ook doet om te detoxen. Met ALKA THEE ben je altijd goed bezig.

Nu je weet hoe je energie kan besparen voor je lichaam zodat deze gebruikt kan worden om op te schonen wil je ook vast weten hoe jezelf je lichaam kan stimuleren haar afvalstoffen los te maken en te elimineren. Lees dan zeker mijn volgende blog.