“Neeee, geen doekjes.” Hoe vaak de frustraties wel niet door mijn lijf zijn gegaan, wanneer ik mijn sis weer haar huid zag reinigen, is niet meer te tellen. “Ja, maar het is zo makkelijk”, zei ze dan. Maar ondertussen zag je haar huid verouderen en slechter worden.

Ik snap dat het makkelijk is maar een washandje pakken en daar een beetje milk op doen is ook geen algebra toch? Je denkt misschien met die doekjes voor gemak te kiezen maar op langer termijn betaal je de prijs.   Deze doekjes zitten vaak vol irriterende stoffen en daarnaast krijg je je huid er niet volledig mee schoon. Ik schreef er al eerder over in de blog; Schoonmaakdoekjes zijn goed om je WC mee te reinigen. 

Ik zal je uitleggen waarom je huid sneller verouderd als je op een verkeerde manier reinigt.

Vuil van je huid verwijder je het beste met een vetstof. Een reinigingsmilk, een reinigingsolie of een natuurlijke micellair water leent zich hier uitstekend voor. Dat betekent dat een reiniging product altijd basisch is.

Ga even met mij mee terug naar school. Aan de ene kant nummer 1 is sterk zuur en aan de andere kant nummer 14 is sterk basisch, met in het midden het neutrale nummer 7.   Nu is je huid licht zuur van nature. JAAA, LICHT ZUUR EN NIET NEUTRAAL ZOALS DE MEESTE DENKEN omdat je huid dan door het zuurgehalte alle lichaamsvreemdenstoffen, zoals schimmels en bacteriën kan weren.

Als je je huid aan het reinigen bent dan verschuif de zuurtegraad van 5,4 richting de 7. Door deze verschuiving verliest je huid zijn natuurlijke bescherming en kunnen lichaamsvreemde stoffen makkelijker je huid binnendringen. Je huid wilt dan ook zo snel mogelijk haar zuurtegraad herstellen. Dit duurt van nature echt wel een paar uur.

Om je huid te helpen is het dan ook heel belangrijk om na je milk een lotion te gebruiken. Je kan kiezen voor een hydrolaat, huidlotion of een Lotion Fruitee.

Deze laatste zal ik wat verder toelichten want hiermee heb je echt een heel rijk product in je handen. Lotions Fruitée bevatten namelijk een hoog gehalte aan actieve werkstoffen. Onder andere in de vorm van azijnen. (Let op; deze ‘azijnen’ zijn niet hetzelfde als fruitzuren. Fruitzuren zijn als het ware een onderdeel van azijnen. Doordat azijnen completer zijn, zijn er geen negatieve eigenschappen.)

Lotion Fruitee is een combinatie van vruchtenazijn, melkazijn, en honingazijn. Daarnaast zij er ook nog etherische oliën aan toegevoegd. Ze werken dan ook op meerdere huidfuncties. Naast een reinigend effect, halen ze namelijk ook nog licht alle dode huidcellen weg en versterkt ze je huid. Het herstellen van het vocht- en vetgehalte en natuurlijk het allerbelangrijkste wat een lotion moet doen, ze herstelt je zuurgraad van je huid. Deze lotion Fruitee worden ook nog eens op maat gemaakt. Zo kan je de lotion aanpassen aan jouw huidtype en zal daardoor problemen als couperose, huidverslapping of een vochtarme huid doelgerichter aanpakken.

Je snap nu vast waarom ik de rillingen krijgt als iemand zegt; “Ik reinig mijn gezicht met  van die doekjes”. Wat de voordelen van een hydrolaat zijn dat lees je in een volgende blog.