Weet jij wat het allersnelste je huid veroudert naast de zon?

Hoog op nummer 2 staat het gaan slapen met een on-gereinigd gezicht! Wees eens heel eerlijk, hoe vaak duik jij met je make-up nog op in bed?

Als we mooi oud willen worden dan moeten we er ook iets voor doen. Ik weet dat het lastig is om nu iets te doen voor iets wat je misschien nog niet ziet maar…… als je het niet doet en pas actie gaat ondernemen als je huid al verouderd is…..tja, dan ben je wel een soort van trein te laat. Investeer dus nu in je eigen huid en zo automatisch ook in je toekomstige huid.

Het reinigen van de huid is niet alleen het verwijderen van make-up. Het is ook het verwijderen van talgrestjes, stof, vettigheid, enzovoort. Een goed gereinigde huid neemt beter werkstoffen op die je na je reinigingsritueel in de vorm van een serum of dag- of nachtcrème aanbrengt. Die werkstoffen kunnen helaas niet door het ‘vuile laagje’ op de huid doordringen. Zonder een goede reiniging is er dan ook geen goede verzorging of huid-verbetering mogelijk. Zo ontstaan die mee-eters op je wang, die pukkel in je nek en die rode vlekken rond je neus.

Waarom die dubbele reiniging voor je ogen?

Als je make-up draagt is het belangrijk om eerst de kwetsbaarste delen van je huid te reinigen met een mild reinigingsproduct. Je ogen en mond reinigt je dan ook als eerste. Als je waterproof mascara gebruikt dan kan je met een pure plantaardige olie je ogen reinigen. Reinigt dit nogmaals met een schone vochtige (wasbare) wattenschijf na. Eindig dit reinigingsritueel van je ogen en mond met een vochtige (wasbare) wattenschijf met daarop een paar druppels oog lotion.

Dit laatste verwijdert het vetlaagje van je reinigingsproduct maar verzorgt tegelijkertijd je oogcontour. Het verkoelende effect van de ooglotion spant je huid aan en geeft een frisse tint. De werkzame stoffen in deze lotion laten je er frisser en vitaler uit zien en dit voel je ook echt.

Deze dubbele reiniging met een milk en een lotion herhaal je ook op je gezicht.

Waarom nu die dubbele reiniging voor je gezicht?

Een reinigingsproduct heeft een vetstof in zich om zo vuil en talg aan zich te kunnen binden. Van dit vetstofje blijft altijd iets achter op de huid en dat kan je alleen verwijderen met een aangepaste lotion. Daarnaast zal elk reinigingsproduct je huid basischer maken en je huid is van nature zuur. Nu wil je natuurlijk dat deze lotion die nu achterblijft op je huid wel iets goed doet.

Daarom meng ik altijd een Lotion Fruitee op maat voor je. Deze heeft een 3 dubbele werking: de lotion haalt het laatste restje vet en de laatste dode huidcellen van je huid, herstelt je natuurlijke PH waarde en gaat huidveroudering tegen! Je ziet het een dubbele reiniging is echt geen overbodige luxe.

Het klink misschien even ingewikkeld en je denkt misschien dat het je veel tijd kost maar geloof me, het is echt heel simpel en het hoeft ook niet langer te duren dan 10 minuten. Dus vanaf nu gebruik je schoonmaak doekjes alleen nog maar voor het toilet en niet voor je huid.

Liefs Chantel