Het reizen zit denk ik in mijn bloed. Vroeger ging ik dol graag met mijn oma en opa varen. Van stadje naar dorpje en van dorpje naar stadje. Heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken en andere mensen te ontmoeten. Nu doe ik dat met mijn gezin en vrienden. Met onze boot gaan we, zodra het kan, elk weekend eropuit en met de auto reizen we graag met vrienden door Europa.

Of het nu een korte reis is of een lange, ik neem altijd mijn eigen E.H.B.O.-pakket mee. Naast pleisters en verbandmiddelen heb ik mijn eigen “eerst aromatherapie hulp bij ongelukken” pakket. Er zijn namelijk een paar natuurlijke producten die echt voor 1001 dingen inzetbaar zijn.

Je hoort mij het regelmatig hebben over TT`s. Daar bedoel ik de Traitement Terrain producten mee. Deze TT`s 1 tot en met 46 vormen het hart van S.P.A. en zijn ook echte “eerste hulp’ oliën. Zo heb ik altijd de TT24 op elke reis bij me. Zelfs als ik maar voor een dag weg gaat. Dit is een TT die infecties tegen gaat maar ook preventief gebruikt kan worden. Ze bevat onder andere de essentiële olie van tijm, niaouli en tea tree.

Deze essentiële oliën werken antiseptisch, verhinderen verdere groei en doden de micro-organismen. Ze zorgen er dus niet alleen voor dat bacteriën, gisten, schimmels en virussen zich niet kunnen vermenigvuldigen, maar doden ze ook. Het mooie is dat door het hoge aantal bestanddelen in de TT, micro-organismen geen resistentie tegen de oliën kunnen ontwikkelen. (Resistentie zie je helaas wel vaak bij veelvuldig gebruik van antibiotica. Wees daar dan ook kritisch in en gebruik niet voor elk wissewasje een antibioticakuur. Werk liever preventief aan je gezondheid)

Tea tree is ook meerdere malen wetenschappelijk onderzocht. Zoals lavendel de panacee olie voor Frankrijk is, zo is tea tree de panacee voor Australië. Ze lost gemakkelijker slijm op en heeft een pijn dovende werking. Niaouli is het neefje van tea tree en wordt nogal eens verwerkt in anti-hoest producten. Niet zo gek als je weet dat deze olie een sterk slijm verdrijvend vermogen heeft. Naast dat niaouli bacteriën en virussen aanpakt is ze ook een krachtige ontstekingsremmer en dan vooral op je aders.

Een TT breng je altijd met een rolletje over je huid aan. Bijvoorbeeld je hebt te hard aan je nagelriem getrokken en nu is deze rood en geïrriteerd. Dit is dan ook een kleine ontsteking. Dan maak je met het rolletje van TT24 2 cirkels over je onderarm. Zo komt de essentiële olie via je huid in je systeem. Je begrijp vast dat ik vanwege de ontsteking remmende werking op aders zoals ik hierboven schreef ook nog 1x over mijn spatader op mijn knie gaat;-) Het maak namelijk niet zo heel veel uit waar je het op je huid aanbrengt. Het gaat er toch wel door heen om uit eindelijk op de goede plaats te komen. Het is wel zo hoe dunner de huid hoe sneller.

Samen werken de oliën krachtiger dan alleen. Tea tree olie, niaouli en tijm zoals in deze TT24 zijn dan ook in te zetten bij klachten als; verkoudheid, hoesten, griep, en algemene malaise. Misschien ben je op je vakantie adres gestoken door een mug, kwal of zee-egel. Om een infectie te voorkomen gebruik je dan TT24. Heb je last van je gebit, snel ontstoken mondhoeken of binnenkort een tandarts bezoek gebruik dan preventief deze olie.
Mijn man gaat elk jaar een griepspuit halen en ik gebruik de TT24 preventief als kuur.
Naast TT24 zit er in mijn E.H.B.O.-tas altijd een flesje lavendel, groene leem, aloë Vera, TT09, brulures en Coup de soleil. Maar dat lees je hier verder.