Ik hou ervan om vrouw te zijn. De mooie ronde vormen die we hebben, het sensuele gevoel, alleen al de kennis dat je een kindje in je buik kan dragen (uit ervaring weet ik dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat je ze dan ook krijgt) en het zorgzame karakter.

Ja ja, het is een beetje geromantiseerd. Ik weet ook dat er vaak geroepen wordt; “ik kom terug als vent! Dan kan ik mijn baard laten staan, hoef ik mijn benen niet meer te scheren, geen bevallingspijn, geen ontwrichte heupen of elke maand die ellendige PMS-klachten.” Maar we zijn nu eenmaal vrouw en stuk voor stuk nog mooi ook als je het mij vraagt. Als we alles van de positieve kant benaderen dan voelen we ons ook positiever. Met andere woorden positiviteit brengt vrolijkheid.

Zeg nou eerlijk als je toch hardop zegt of denkt dat je ervan houdt om vrouw te zijn. Dat je mooi bent en sensueel. Dat geef je toch een veel beter gevoel dan dat je jezelf zit af te kraken.

Natuurlijk brengen al deze mooie dingen ook wat minder leuke dingen met zich mee maar ook die kan je weer positief benaderen.
Het feit dat we elke maand weer ongesteld worden kan je met heel veel irritatie doorlopen of je ondergaat het met een tevreden lach. Misschien heb je een spiraal of zit je in de overgang dan nog spelen je hormonen iedere maand op met haar bijhorende ongemakken. We worden wat prikkelbaarder, hebben meer trek in zoetigheid, hebben wat minder energie en ervaren wat meer pijn in de nek en rug.
Toch kan je van dit moment een soort van feestje maken.

Nee, niet een big party met slingers en een hoempa-pa band maar juist ingetogen en alleen voor jezelf. Het is nu eenmaal zoals het is, verzetten heeft dan geen zin. Dit wil niet zeggen dat je in stilte af moet wachten tot het voorbij is. Je kan namelijk heel veel doen om het jezelf makkelijker en aangenamer te maken. Je klachten verlichten.

Maar hoe doe je dat?

Je was al begonnen met een lach op je gezicht en een positieve mindset. Ja, ook een nep lach helpt. Als je deze lang genoeg volhoudt wordt ze vanzelf echt, let maar op. Daarnaast kan je ook veel doen met je ademhaling. Adem diep in door je neus en uit via je mond. Adem dan ook richting de pijn. Maak het voor jezelf cozy deze week. Ga wat eerder naar bed of neem een extra pauze in de middag. Maak tijdens deze rust momentjes voor jezelf een kruik en plaats deze achter je rug. Wissel dit af met een kruik op je buik. Neem ook een lekkere warme douche of een bad met een op maat gemaakte douche/bad-gel. Hierin kan je bijvoorbeeld salie verwerken die ontkrampend werkt.

Een TT12 mag in deze periode ook niet ontbreken. Dit is een synergie van essentiële oliën die direct de lichamelijke klachten bij menstruatie verlicht. Echt een topper als je het mij vraagt. Zet er een op je toilet en neem een mini mee in je tas. Elke keer als je naar het toilet gaat draai je tijdens je menstruatie even met het rolletje over je onderbuik.

Deze TT zet je ook echt preventief in tegen PMS-klachten. Gebruik dan de roller op de stopdag van je pil en anders 3 dagen voor je menstruatie begint. De venkel brengt je hormonen in balans en helicryse gaat krampen tegen. Naast deze twee zitten er nog 16 andere oliën in TT12 om zo alle menstruatieklachten en PMS-klachten te verlichten.

Schrijf in deze periode in een dankbaarheidsboekje op hoe je je voelt en waar je trots op bent. Download de App Yapp en schrijft daar positieve quotes in op. Dan komt er in random volgorde 1x per dag zo`n quote voorbij. Schrijf daar dan als eerste quote; Hallo lieve vrouw wat ben je mooi!