Of je nu binnen of buiten werkt, je krijgt er mee te maken: de zon!

Zonder zon gaan we allemaal dood. “Nou nou”, hoor ik je gelijk denken, “Kan het niet iets gezelliger?” Jazeker, door onze zon wordt iedereen een stuk vrolijker! Ze maakt vitamine D aan in onze huid en vitamine D doet heel veel goeds in ons lichaam. Het is goed voor je botten, spieren, hersenen en je immuunsysteem. Kortom, dankzij onze felbegeerde zon, voelen wij ons blijer en vitaler.

Maar….we weten ook allemaal dat er een verschrikkelijke ziekte op de loer ligt. Daarom is het belangrijk dat je bewust omgaat met zon, ook op je werk.

Wist je dat je namelijk je huid ook achter glas moet beschermen tegen UV straling?

Niet alle stralen komen door glas maar UV-A kan zeker wel door glas je huid bereiken. Als je kijkt naar de UV-stralen dan zal UV-A je huid vooral verouderen en UV-B je huid verbranden. Je ziet, ook als je op je werk bij het raamkozijn zit heb je een zonnebescherming nodig. Eigenlijk weten we dit allemaal wel maar waarom gebruiken we dan toch massaal te weinig zonneproducten?

Ik vermoed, omdat we ten eerste de zon onderschatten en ten tweede dat mooie bruine kleurtje zo snel mogelijk willen! Dit laatste is eigenlijk ook niet zo gek, want wist je dat je lichaam het bruine van je huid inzet als natuurlijke zonbescherming? Je pigmentcellen vormen als het ware een parasol over je DNA. Heel slim toch? Bereid je huid dus al vroeg voor op de zon en maak zo je eigen DNA bescherming aan.

Maar hoe doe je dat?
Gaat elke dag minimaal 20 minuten naar buiten. Zorg dat je huid elke dag goed gereinigd is en goed gehydrateerd met een dag verzorging die op maat gemaakt is. Je lichaam hydrateer je door 1x per week te scrubben met Altearah natuurlijke scrub en daarna in te masseren met een natuurlijke body olie.

Download de uv-index app (deze app werkt echt heel simpel, je open hem, hij lokaliseert je telefoon en geeft zo direct weer hoe sterk de zon is en hoe lang je in de volle zon zou kunnen zitten zonder bescherming) en zie je in deze app dat het pijltje verschuift voorbij het midden richting oranje gebruik op deze dag We love the planet SPF20 of SPF30

Deze zonverzorging bevat onder andere de natuurlijke minerale zonnefilter titaandioxide. Deze werken als een soort spiegeltjes en weerkaatst als het ware de zon.
Door zo snel mogelijk je eigen natuurlijke pigment te stimuleren en de juiste natuurlijke bescherming te gebruiken zal de zon altijd je vriend zijn!
Mocht het toch een keer te hard zijn gegaan en dat is sneller dan je denkt (en te hard is al wanneer je huid rood kleurt, doet het zeer dan ben je echt veel te ver over je grens heen) gebruik dan S.P.A. natuurlijke anti-zonnebrand. Deze breng je elk uur aan. Ze haalt echt de brand en de hitte uit je huid. Een must in elke E.H.B.O. tas.