Voor een stevige huid
Vrije radicale verouderen je huid razend snel. Vrije radicale zijn stofjes die een puzzelstukje missen en deze van jouw (lichaam)cel afpakken. Jouw (lichaam)cel gaat dan dood. Vrij radicale krijg je o.a. binnen door ademhaling, voeding en je huid. Gebruik daarom zoveel mogelijk biologische voeding en puur natuurlijke producten voor je huid. Die vrij radicale kan je ook tegen gaan met de juiste voeding. Ik deel dan ook graag een recept vol met anti-oxidanten en stoffen die je huid juist weer opbouwen. Essentiële oliën helpen je huid te herstellen en brengen lichaam functies in balans. Ga lekker aan de slag met deze groente en specerijen. Verdamp tijdens het bereiden een scheutje CHI rozen-hydrolaat en drink er een glas water bij met een paar druppels rozen-hydrolaat! Volg je het programma “in 6 stappen naar een stralende huid” dan weet je waarom 😉 Heel veel kook plezier.
Wat heb je nodig
- een klein beetje kokosolie
- 2 uien
- 4 knoflook bolletjes
- een stronk (Biologische) broccoli
- warm water
- 2 x 1 blokje (biologische) kruidenbouillon
- 1 kop zilvervliesrijst
- handje nootjes p.p. (cashew, pecan, walnoten)
- peper en zout naar smaak
Hoe maak je het
Breng 1 kop rijst met ruim 2 koppen water en 1 bouillonblokje aan de kook en volg de aanwijzingen op de verpakking. (Zelf gebruik ik zilvervliesrijst en bruine rijst wat 45 minuten moet koken. Ik kook dit ongeveer 10 minuten en zet het dan voor minimaal 2 uur in een hooimadam. je kan dit makkelijk `s morgens doen en laten staan tot de avond dan hoef je het alleen maar even op te warmen) Was je broccoli. Maak de roosjes broccoli los van de steel en doe deze in een stoommandje. schil de steel van je broccoli en snij ook de onderkant eraf. Snij nu de stronk in plakjes. Pel en snij je ui en knoflook in grove stukken. Smelt een klein beetje kokosolie in de pan en fruit hierin je broccoli plakjes en ui. Als de uien glazig worden dan fruit je ook nog even de knoflook mee. Voeg dan het bouillonblokje toe en schenk er warm water bij tot alles net onder staat. Laat dit even 15 minuten pruttelen en stoom ondertussen ook je broccoli gaar. Na 15 minuten zet je de staafmixer erop en maak je van je knoflook, ui en plakjes broccoli een lekker sausje. Giet de saus over je zilvervliesrijst en broccoli roosjes. Voeg om het af te maken een handje noten toe.
Buon appetito!