Nou ja, die zonnebank dan. Ja, heel eerlijk, ik hou ook van de zon en ik kon ook echt genieten van een zonnebank sessie. Zeker in de winterperiode als ik door te weinig licht in een klein dipje raakte. Maar ik weet dat de zonnebank ook schade aan richt aan je huid. In de praktijk zie ik ook steeds meer wat die zonneschade op langer termijn met de huid doet.

Ja, het is natuurlijk heel moeilijk om je nu in te beelden hoe je huid er over 20 jaar eruit zal zien. Als je 25 bent en er wordt tegen je gezegd dat je niet moet zonnebanken omdat je daar dan op je 45 spijt van zal hebben, dan denk je al snel: “ja, het zal wel”. Als ik nu tegen je zeg dat over 20 jaar je huid er doffer uit zal zien met meer rimpels dan heb je daar nog geen gevoel bij.

Toch ga ik zo eigenwijs als ik ben een poging wagen. We weten allemaal hoe leer eruit ziet. Maak nu voor jezelf een ankertje tussen zonnebank en leer. Dus beeld je een zonnebank in en een stuk leer. Het leer is de zonnebank. De zonnebank is van leer. Zo zal je huid er namelijk uit gaan zien bij een overdaad aan zon(nebank) sessies. Zeker als je je huid niet goed verzorgt!

Bedenk ook van te voren waarom je onder die zonnebank wilt. Mis je licht? Ga dan eerst zo vaak mogelijk naar buiten. Al drink je maar je kopje koffie op in je tuin. Jas aan sjaal om en hop, je heb weer 5 minuten licht te pakken. Parkeer je auto ook iets verder van je werk en loop 5 minuten. Nee, geen smoesjes zoals “daar heb ik geen tijd voor”. Die zonnebank sessie had je anders ook minimaal 30 minuten gekost.

Is het de warmte? Ga snel wandelen. Hoppa zo heb je twee vliegen in één klap en ben je binnen no time warm en lekker in de buitenlucht. Of pak een lekkere warme kruik en kruip 15 minuten met een kopje kruiden thee in de bank. Zo verwarm je jezelf van binnenuit en geniet je ook nog even van een momentje rust. Wil je het bovenstaande allemaal in een? Boek dan een heerlijke hotstone massage. Is het die bruine tint? Gebruik dan een mooie natuurlijke bronzer. Couleur Caramel heeft hier een heel assortiment in. Boek eens een make-up workshop en probeer ze allemaal uit.

Oké ga je toch nog onder die zonnebank doe het dan wel verstandig. Reinig je huid eerst. Ja echt, en ik zal vertellen waarom. Onder de zonnebank word je warm. Je bloedvaten zetten dan uit. Je bent ook nog in rust stand. Dus je huid zal meer stoffen opnemen en als daar troep bij zit (lees dus ook: verkeerde crème) werkt dat nadelig op je huid. Op je schone huid breng je dan een beschermende zonneproduct van S.P.A. aan.

Ik hoor je nu zeggen; “Ja maar, ik wil juist bruin worden, waarom zou ik een beschermende zonnecrème gebruiken?!” Met een S.P.A. zonnecrème gaan we dit juist doen. Dit product zorgt ervoor dat je sneller bruin wordt en dat je huid gehydrateerd blijft. Dit product voedt je huid ook zodat de schade die de zonnebank aanricht sneller hersteld kan worden. Dat sneller herstellen gaan we nog een handje helpen door na het zonnebanken te gaan douche (want bah, wat zweten we toch in zo`n tosti ijzer) en onze huid te verzorgen met een aftersun. Het wordt teveel om hier nu uit te leggen wat UV-A (aging) en UV-B (burning) chemisch allemaal doet in je huid maar door een aftersun te gebruiken stop je alle nadelige gevolgen van je zonnebank sessie en kleur je mooier en egaler bruin. Dat willen we immers.

Nu zijn er nog drie wonderproducten die je in kan zetten om met zo min mogelijk zon(nebank) sessies zo diep en mooi mogelijk bruin te worden maar bovenal met zo min mogelijk je huid te beschadigen! Wil je daar meer over weten mag je me altijd mailen of vraag eens een skype sessie aan. Ik vertel je er graag alles over. Geniet van je dag met natuurlijk een beetje aromatherapie.

Liefs Chantel