Gillend en stampvoetend komt onze dochter van 8 de trap af. Als ze haar kleine teen stoot of iets gaat niet zoals zij dat wilt dan uit ze dit van top tot teen, ze snuift en ze blaast om vervolgens zich weer om te draaien, naar boven terug te lopen en bovenaan de trap vrolijk en zingend weer verder te gaan met waar ze mee bezig was.

Heerlijk hoe ze haar emoties de vrije loop laat en zo snel kan wisselen van humeur (al zijn we ze wel aan het leren dit genuanceerder te doen ten behoeve van haar medemens 😉) Als ik naar mezelf kijk, en de meeste om mij heen, dan krop ik veel gevoelens op met als gevolg een brok in mijn keel, gespannen schouders, pijn in mijn nek, een trillend oog, zwakke knieën en/of lage rugklachten. Deze spanningsvelden in je lichaam kunnen weer andere klachten oproepen zoals, knallende hoofdpijn, slijmbeursontstekingen en/of buikpijn.

Stress gaat in je lijf zitten. Of het nu leuke stress is van een jubileum dat je viert of vervelende stress, je lichaam maakt geen onderscheid hierin. Vaak gebeurt het opkroppen van stress ook ongemerkt. Voel maar eens als je een deadline moet halen hoe je die laatste paar minuten oppervlakkig ademhaalt of zelfs je adem in houdt. Je haalt wel even opgelucht adem als je op die enter knop hebt ingedrukt maar ondertussen zat voor langere tijd heel je borstkas vast. Je probeert je met rondrennende kinderen te concentreren op je werk, rustig met een vriendelijke lach jezelf of de kids te verhuizen naar een andere kamer maar aan het eind van de avond heb je tuttende oren.

Ja, allemaal leuk en aardig, hoor ik je denken, maar wat doe ik eraan? Het is nu eenmaal zoals het is.

Naast een juiste werkplek, goede werkhouding en duidelijke afspraken kan je een ademhalingsoefening toepassen tijden je reinigingsritueel. Deze ademhalingsoefening heeft naast een positief effect op je stressniveau ook nog eens een positief effect op je huid.

 • Snuit eerst goed je neus. (Je ontdekt vanzelf wel waarom)
 • Breng je S.P.A. reinigingsmilk aan op je gezicht en gaat dan recht opstaan. Zet je timer aan.
 • Til je schouders nu naar je oren, duw je schouderbladen naar elkaar toe en laat zo je schouders weer recht naar beneden zakken.
 • Houd je bovenarmen goed maar ontspannen langs je boven lichaam en Buig je onderarmen omhoog.
 • Maak van je handen losse vuisten.
 • Adem nu krachtig door je neus in terwijl je je armen met open handen omhoogduwt.
 • Adem ook weer krachtig uit via je neus en trek je armen weer naar beneden terwijl je handen weer een ontspannen vuist vormen. (Je snapt nu waarom je je neus eerst moest snuiten)
 • Herhaalt dit 1 minuut lang.
 • Leg dan je handen op je buik.
 • Adem rustig in, houd je adem even vast en adem weer rustig uit.
 • Herhaal dit 10x.

Door deze krachtige ademhalingsoefening breng je heel veel energie in je lichaam. Door de rustige ademhalingsoefening breng je weer rust in je lichaam en daalt je stressniveau. De S.P.A. reinigingsmilk heeft nu eerst gewerkt als een reinigend masker. Masseer het met vochtige handen nog even goed in en haal het er dan af met een warm kompres. Reinig het na met een Lotion(Fruitée) en breng je huidverzorgende crème/olie aan. Hier kan je  lezen wat Lotion Fruitée voor je kan betekenen.