Aan de traditionele Nieuwjaars-duik heb ik nog nooit meegedaan. Ik zag niet echt het nut om, tussen een massa gillende mensen, het water in te rennen en vervolgens weer met dezelfde bloedvaart eruit te rennen. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het super stoer dat de mensen het doen maar het is niks voor mij.

Daarentegen hou ik wel van zwemmen in natuurwater. Het vaarseizoen begint voor ons in april en duurt tot oktober. Het hele seizoen plons ik dan ook graag in het water en maak het mij niet uit hoe koud het is.

Toen Lia in november voorstelde om mee te gaan “dippen” in de Wantij hoefde ik daar ook niet lang over na te denken. Ja, het is koud maar het geeft je een enorme boost. Zowel voor je immuunsysteem als energie. Geen dip meer na het het dippen.

Volgens de Wim Hof Methode gaan we meditatief het water in en gaan we er naar een paar minuten weer uit. Van tevoren verzorg ik mijn huid wel met een voedende olie die uitdroging voorkomt en mijn doorbloeding bevorderd. Na de dip ga ik lekker douche met de stimulerende douche-gel van S.P.A. om zo mijn doorbloeding te verbeteren.

Omdat in mijn familie spataders voorkomen Druppel ik na het douchen wat TT14 over mijn benen. De TT14 zorgt voor een betere doorbloeding van mijn benen. Vooral de essentiële olie van Cipres die in de TT14 zit heeft een versterkend effect op je vaatwanden.

Mijn spataders zullen niet verdwijnen maar ik doe er alles aan om lekkende kleppen te voorkomen. Spataders zijn verslapte aders en nu kan je denken; “vervelend, jammer, we trekken een panty aan en niemand die het ziet”. Maar wist je dat spataders een tussen stadium zijn in een ziekteproces zijn?

Dit wist ik zelf tot voor kort ook niet maar spataders vallen onder chronische veneuze ziekte en het eindstation van een veneuze ziekte is een ulcus ofwel een chronische wond op je been. Dat wil natuurlijk niemand. Dit is ook een van de redenen dat ik spatadertherapie geeft. Afspoelen met lauw/koud water na het douche is dan ook super goed als je last hebt van spataders. Dit zorgt ervoor dat de huid en de aders zich aanspannen. Over wisselbaden…. daar verschillen de meningen over, wat het voor jou kan beteken lees je in deze blog.