“Draai de baterijen even om dan.” Roept mijn man van beneden.

Geïrriteerd stond ik in mijn salon als Harry Potter te zwaaien met mijn afstand bediening om mijn lampen aan te krijgen. Nergens in huis waren er nieuw batterijen te vinden. Hoe krijg ik die lamp dan toch aan? Mijn man kwam met een verlossend antwoord. Het wisselbad van stroom richting bracht even genoeg power door mijn batterijen om mijn lampen aan te laten gaan.

Zo zie ik ook de wisselbaden die ik onder de douche neem. Even een powerstoot door mijn lichaam. En dan vooral het koud afspoelen geeft deze boost. De meningen verschillen nogal als het gaat om wisselbaden. Ik leg je hier graag even uit waar dat meningsverschil vandaan komt. Het meningsverschil wordt naar mijn idee vooral zwart-wit geschetst.

Als je namelijk last hebt van couperose, spataders of een droge huid dan is (extreme) vaatverwijding niet wenselijk. Als je vaten namelijk uit gaan zetten dan stroomt er meer bloed door, wat je huid nog roder kleurt en dat wilde je juist niet. Die couperose, eczeem of rosacea maakte je huid al zo rood. Ook zal de huid meer vocht verdampen, en dat wilde je ook niet want je eczeemhuid voelt al zo droog aan.

Maaaar…. We hebben het dan over langdurige vaatverwijding! Met wisselbaden ga je van warm naar koud. Kortstondig zijn je aders verwijd door de warmte maar zullen heel snel door de kou zich weer aanspannen. Daarnaast gaat het vooral om het koud douchen die de doorbloeding stimuleert en je een boost energie geeft. Het verschil tussen warm en koud hoeft dus ook niet extreem groot te zijn. Dus niet van loei heet naar ijskoud. Gaat gewoon van lauw naar koel.

De wisselbaden leveren meer voordelen op dan nadelen. Doordat je doorbloeding verbeterd, krijg je een zachtere huid, meer energie, afvalstoffen worden afgevoerd en voedingstoffen aangevoerd. Het is een echte gymnastiekoefening voor je huid en bloedvaten. Geef je huid na deze gymnastiekoefening wel voeding.

Dit is het moment om van je doorbloeding gebruik te maken. Alle werkzame stoffen die in je op maat gemaakte bodymilk/olie zit worden nu super goed opgenomen. Zo kunnen ze, daar waar ze werkzaam zijn en de huid verbeteren, beter terecht komen. Dan heb ik het natuurlijk niet over een bodymilk op basis van parafine/ vaseline/ minerale olie bij de lokale drogist vandaan. Producten op basis van parafine doen namelijk helemaal niks voor je diepere huid lagen. Maar daar vertel ik je in een volgenden blog graag meer over.