Het is detox tijd! Doe mee voor slechts één kopje verse kruidenthee per week.

Door je hieronder vrijblijvend aan te melden voor de inspiratie detox lijst krijg je een link naar het downloadprogramma. Je zit dan nog nergens aan vast want ik snap dat je eerst even in de juiste setting moet komen.

Ja je leest het goed, je kan meedoen met een detox experience voor de prijs van maar één kopje verse kruidenthee à €4,00 per week. Natuurlijk had ik het ook gratis weg kunnen geven maar gratis is leeg en geeft geen motivatie. Door er een prijs aan te koppelen van €12,00 in totaal heeft het nu waarde voor je. Het zal je sneller aanzetten tot doen.

Het is namelijk tijd om even goed voor jezelf te zorgen. Lees eerst even verder waarom en zet dan de stap en plaats jezelf op deze inspiratie lijst.

Ja, ik wil detoxen

Wat krijg je tijdens deze detox experience?

 • Detox inspiratie recepten
 • Detox tips voor je huid
 • Detox ontspanningsvaardigheid
 • Detox lichaamsoefeningen
 • Detox Ademhaling tips
 • Detox weetjes
 • Een VIP 10% webshop kortingscode

“Het is super makkelijk vol te houden. Ik heb het samen gedaan met mijn dochter”

Angela 48 jaar administratief medewerkster

De bezwaren

Detoxen is lastig met het gezin…
Detoxen is saai….
Detoxen is zo ingewikkeld….
JA, dat kan en NEE, dat hoeft niet. Je kan het je namelijk zelf zo makkelijk of moeilijk maken als jezelf wilt. Het gaat namelijk om jouw doel en jouw wensen en de weg ernaartoe kies jezelf. Niemand zegt dat jij het met olifanten stappen moet bereiken. Als jij het met muizenstapjes wilt doen is dat ook prima. Deze detox experience is dan ook voor iedereen. Ik geef je handvaten en je beslist zelf welke stap je zet.

Ja, ik wil detoxen

Wat is detoxen nu eigenlijk?

Elk mens maakt afvalstoffen. Deze afvalstoffen voer je af via je uitscheidingsorganen. Dit zijn je nieren, darmen, longen en huid. Detoxen betekent ontgiften. Wat we vooral bedoelen met detoxen is dat we onze aandacht richten op het reinigen van ons lichaam, zowel aan de buitenkant als de binnenkant. Dit kan je natuurlijk zo intensief doen als jezelf wilt. Van stoppen met het eten van vlees tot vasten en van Tisama kruidendrank tot retraite.

“Wat een heerlijke recepten, zo wil ik wel 2x per jaar detoxen”

Annie 61 jaar oma

Waarom zou je detoxen?

Naast dat we zelf afvalstoffen produceren krijgen we ook veel binnen via de lucht, onze huid en ons eten (en dan hebben we het nog niet over mentale detox). Als we meer afvalstoffen binnenkrijgen dan dat we kunnen afvoeren dan slaat je lichaam dit op. Dit kost je lichaam extra energie. Je haar en huid kunnen dan doffer worden, je weerstand kan wat lager worden en vermoeidheid steekt misschien sneller de kop op. Door te detoxen help je je lichaam om zichzelf te reinigen. Doordat er minder energie gaat naar bijvoorbeeld moeilijk verteerbaar vlees kan deze energie nu naar het afvoeren van afvalstoffen. Detoxen kan je dus meer energie, vitaler haar/huid en een betere weerstand opleveren. Maar de allerbelangrijkste reden waarom je zou detoxen is… Omdat je het vooral voor jezelf doet. Het is nu tijd om voor jezelf te kiezen.

Dit is dan ook geen strak geregisseerde experience die je vertelt wat je elk uur moet doen maar een detox experience die jou de baas maakt over je eigen lichaam. Je bewust maakt van je eigen verantwoordelijkheid en je wilt stimuleren goed te luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft. Het is niet altijd zwart-wit het is ook wel eens grijs. Ik krijg bijvoorbeeld geen hevige buikkramp van gluten maar heb wel ontdekt dat als ik in de middag glutenvrij brood eet (of geen brood eet) ik meer energie heb dan wanneer ik tarwebrood eet. Het kan best zijn dat jij geen last hebt van gluten maar als je het een maandje elimineer je opeens de bultjes op je arm ziet verdwijnen. Misschien kom je er nu wel achter dat je onbewust toch veel suiker binnenkrijgt door al die toegevoegde suikers aan beleg, pakjes en zakjes. Door deze experience aan te gaan, ga je voor jezelf ook analyseren waar je nu staat. Wat krijg je nu binnen en hoe ziet jouw dag eruit.

Ja, ik wil detoxen

“Ik voel me ontzettend vitaal na het detoxen en ben ook nog een paar kilo kwijt”

Daniëlle 34 jaar bankmedewerkster

Is detoxen alleen maar groenvoer en sap?

Nee, zeker niet. Mijn allereerste detox-kuur bestond alleen uit het drinken van groene leem en s`morgens een glas warm water. Verder at en dronk ik alles, behalve alcohol. Mijn uitgebreidste kuur was een week lang alleen maar groene groente, groen fruit, spirulina, Alka thee, warm water en Tisama kruidendrank. Ik heb nog nooit een dag (bewust) gevast. Dat is mijn volgende level maar die neem ik wel in hele kleine stapjes. Wanneer ik toe bent aan die stap zal ik eerst proberen om 12 uur te vasten dan 16 uur enz of alleen een sap-dag totdat ik toe bent aan een hele dag vasten.
Als je iemand bent die heel veel snoept, veel koffie en cola drinkt dan help je je lichaam al met detoxen door een week te stoppen met snoep, koffie en limonade. Als je daarnaast ook je vlees of koolhydraten laat staan maak je het weer een stapje intensiever. Je ziet het hoef niet alleen maar groenvoer en sap te zijn en wil je dat wel dan kan dat ook heel lekker.

“Door de detoxtijd iets te verlengen, heb ik nu geen last meer van trillende handen die ik kreeg van suiker pieken en dalen”

Romy 29 jaar interieurverzorgster

Detoxen is lastig met mijn gezin en werk.

Nee, die ervaring heb ik niet. Ik doet het immers voor mijzelf. Ik kook gewoon soep voor iedereen of maak een salade voor iedereen (en dan ook altijd net iets meer voor de volgende dag) en de soep en salade vul ik dan voor de rest van het gezin aan met vlees, aardappelen of brood. Omdat ik een weekmenu plan weet ik precies wanneer ik het klaar moet maken. Heb ik een drukke werkdag dan zorg ik dat het de avond ervoor al klaar is. Of ik maak iets voor 2 dagen. Soep kan je meenemen in een thermoskan en of ik nu een boterham of salade in een bakje doet maakt voor mij geen verschil.

Ja, ik wil detoxen

“Ik zeg doen. Het is makkelijk, goed vol te houden en lekker”.

Natalie 53 Kleuterleidster

Wat is jouw motivatie?

Mijn motivatie is vooral weer even luisteren naar mijn lichaam. Maandelijks heb ik een hormoon gerelateerde migraine aanval. Zo heb ik ook heel snel last van een opgeblazen (pijnlijke) buik en heb ik een eczeemhuid. Alle 3 worden getriggerd door voeding. Door te gaan detoxen leer ik weer waar ik wel tegen kan en welke voedingstoffen ik beter kan laten staan. Deze Detox Experience heeft dan ook een rustige opbouw en afbouw. Zo voorkom je namelijk hoofdpijn en voel je stap voor stap aan wat goed voelt voor je lichaam en wat niet. Met de recepten heb ik dan ook gekeken naar koolhydraatarm, histamine arm, glutenvrij en zo min mogelijk koemelk.
Spreek jouw motivatie uit en schrijf je in.
Ik kijk er naar uit om samen met jou deze Detox Experience aan te gaan.

Wanneer is deze behandeling wel voor jou geschikt en wanneer niet?

Heb je last van een van de volgende symptomen en ben je gemotiveerd om er ook iets zelf voor te doen, dan is het zeker iets voor jou:

 • Onzuivere huid
 • Slap haar
 • Grauwe tint
 • Opgeblazen gevoel
 • Droge plekjes
 • verslapte huid
 • weinig energie
 • Cellulite
 • Overgewicht

Is het volgende op jou van toepassing dan helaas niet:

 • Hartproblemen
 • Kanker
 • Ernstige ziekte
 • Zwanger
 • Je geeft borstvoeding
 • Geen zin om er iets voor te doen.

Ja, je moet zelf aan de slag en nee, het is niet ingewikkeld.

Slik je medicijnen overleg dan met een arts

Ja, ik wil detoxen

“meer energie en beter in mijn vel! Ik heb een aantal recepten als balans dagen ingevoerd”

Esther 33 jaar verpleegkundige

Wat wordt er van mij verwacht?

Ik snap dat het spannend is om zomaar te starten met een detox programma . Heel eerlijk als hoog-sensitief persoon vind ik dat ook spannend. Toch hoop ik dat je het doet. wil je je klachten verminderen of preventief klachten voorkomen dan gaat dat een stuk makkelijker met zo min mogelijk afvalstoffen in je lichaam. Er wordt maar een ding van je verwacht en dat is dat je je inzet voor jezelf. Maak een commitment met jezelf. Natuurlijk is het fijn als je tijdens de lente- of herfst experience actief meedoet in de besloten facebook groep. Dit is niet alleen een extra stimulans voor jezelf maar ook een stimulans voor andere. Als je onderstaand formulier invult dan kom je op mijn detox inspiratie lijst te staan. Je krijg dan optijd een seintje als de lente of herfst detox experience begint. Vul ook zeker je geboorte datum in en je adres dan krijg je een leuke attentie op je verjaardag. Heb je vragen of wil je een persoonlijk advies dan mag je mij altijd een berichtje sturen. info@chantelpuur.nl
Geniet van je dag.

Ja, ik wil detoxen

Veel gestelde vragen

 

Aanmelden

Ja, ik wil meedoen met de detoxtijd!