Het Corona virus COVID-19 raakt iedereen. Super trots ben ik echt op ons land voor hoever we het tot nu toe oppakken. Echt, de inzet van de zorg is gigantisch. Daar zou ik het liefst elke avond voor klappen! Ze krijgen dingen voor elkaar die ze niet voor mogelijk hadden gehouden. Maken over uren en draaien dubbele diensten. Maar ook op de gehele gemeenschap en dus op jou ben ik super trots! Zo mooi om te zien dat er verbintenissen ontstaan. Mensen doen boodschappen voor elkaar, sturen kaartjes en bellen, zoomen en whatsappen veel meer dan voorheen. We kunnen elkaar niet meer fysiek opzoeken maar digitaal vinden we onze weg. Trots op jou! Dat moest ik even kwijt.

Er wordt mij regelmatig de vraag gesteld, hoe hou ik het virus nu buiten de deur? Helaas kan niemand daar 100% garantie opgeven. Iemand met een goede weerstand heeft ook net zoveel risico om besmet te raken als iemand met een lage weerstand. Maar iemand met een hogere weerstand kan meer weerstand bieden. Klinkt logisch toch? Wat je nu wilt doen is het virus zo moeilijk mogelijk maken! Hoe doe je dit dan? Als eerste volg je de regels op die het RIVM oplegt. We kennen ze wel. Houd je kring klein en bewaar afstand. De volgende regels wil ik toch nog wel even benadrukken.

• Hoest en niest in je elleboog en raak deze dan ook niet meer aan!
• Was je handen regelmatig. Na wc gebruik, voor het eten, voor je naar buiten gaat, bij thuiskomst en natuurlijk als je je neus hebt gesnoten! Was je handen ook goed tussen je vingers en tel tot 20! Waarmee je dit het beste kan doen vertel ik in een andere blog klik hier
• Gebruik bij het snuiten van je neus een papieren zakdoek en werp deze direct in een afgesloten prullenbak!

Maar wat kan je nog meer doen! Het is een virus die zich graag hecht in slijmvlies van je neus, keel en longen. Blijf dan ook zoveel mogelijk van je gezicht zodat het virus niet dicht bij je mond of neus kan komen. Als tweede zorg voor een goede weerstand. Ja ja, ik hoor je al roepen, lekker makkelijk gezegd maar hoe doe je dat? Helaas hebben we geen batterij symbooltje op ons voorhoofd staan om te checken hoe het staat met ons niveau. Het gaat dus op gevoel.

• Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent. Las desnoods een siësta in. Echt deze is super belangrijk.
• Eet gevarieerd je groente en je fruit zodat je zoveel mogelijk je vitamine en minerale binnen krijgt.
• Blijf in balans. Stress is echt funest voor je weerstand!

Doe zoveel mogelijk om te ontspannen. Mediteer, neem een voetbad met Magnesium. Lees je favoriete boek en masseer jezelf in met een plantaardige olie waaraan je ontspannen olie hebt toegevoegd zoals lavendel, mandarijn en/of bergamot. Wees lief voor jezelf en verzorgt je huid en lichaam goed. Hoe minder je lichaam bezig is met allerlei kleine probleempjes op te lossen (denk aan bijvoorbeeld aan kalknagels. Je heb er ogenschijnlijk niet zoveel last van maar ondertussen is je lichaam heel hard aan het vechten tegen deze schimmel om zo verspreiding te voorkomen) hoe meer energie er is om je weerstand te verhogen!

• Verdamp essentiële olie met anti-virale werking zoals; tijm, tea tree of oregano. Of gebruik de desinfectie kamer sprays van CHI en spray regelmatig wat door je ruimte. Als je hiervan een tester wilt stuur mij dan gerust een pb.

• Verhoogd je weerstand en energie door extra vitamine C te slikken en Spirulina! Binnen een paar dagen merk ik al een verschil in mijn energie. Meestal slik ik dit als boost en gebruik dan ook een hogere dosis.

• Gebruik S.P.A. Traitement Terrain Anti-Infections! Dit is een product dat je op je reflexzones aanbrengt is echt een topper. Het dringt diep door in je huid en helpt je lichaam kleine infecties te bestrijden. In je lichaam vind altijd en bij iedereen laaggradige ontstekingen ofwel stille ontstekingen plaats. Hoe meer dit is hoe meer energie je lichaam dit kost om op te lossen.

• Omega vetzuren zijn heel belangrijk om ontstekingen te remmen en dan vooral de Omega 3. Nu is de omega uit dierlijke producten veel beter en makkelijker opneembaar dan uit zaden of noten. Zet regelmatig vis op het menu en/of walnoten, hennepzaad en lijnzaad. Gebruik ter ondersteuning de viscapsule van Laviesage. Dit is een hele zuivere, verse visolie gemaakt van de huid van de zalm. Het binnen 75 minuten capsuleren van deze olie maakt hem zo zuiver. Daarmee onderscheiden ze zich van andere visolie. Visolie oxideert namelijk heel snel. Hoe sneller het in de capsule zit hoe verser het is.

Zoals je (over)grootmoeder al zei Rust, Reinheid & Regelmaat. Ga nooit zomaar zelf experimenteren met essentiële oliën en supplementen vraag altijd een deskundige om advies! Zorg goed voor jezelf en blijf lief voor elkaar.

Liefs Chantel