Wat zijn we goed bezig met z`n alle om het corona virus COVID-19 in te dammen. We houden afstand, blijven zoveel mogelijk thuis en wassen goed onze handen. Maar wat als je nu best wel agressieve producten gebruikt of mega veel je handen wast? Je voelt je handen misschien al droger worden en bij sommige springen de kloven er spontaan in (zeker tijdens koude dagen). Wat moet je dan doen?

Als eerste wees je bewust wanneer je wast! Het gaat erom dat als er eventueel via kruis besmetting het virus op je handen is gekomen dan deze dan niet bij je mond of neus terecht komt. Een virus nestelt zich namelijk graag in het slijmvlies van je neus, keel en/of darmen. De symptomen van dit virus lijken voornamelijk klachten te zijn van de onderste luchtwegen. Keelpijn maar vooral hoesten en benauwdheid. Kom dan ook niet aan je gezicht! Omdat je dit vaak ongemerkt doet is het belangrijk dat je je handen wast. Maak ook alles wat je met je handen aanraakt grondiger schoon. Maar je hoeft echt niet elke 5 minuten je handen te desinfecteren of te wassen als je achter je computer zit te werken.

Als tweede wees je bewust waarmee je wast! Als je je handen wast gebruik dan natuurlijke producten die zacht zijn voor je huid. Zoals de natuurlijke handzeep van CHI. Als je een hand-desinfectans gebruikt zorg er dan voor dat het een verzorgende Aloë Vera gel is met een zachte alcohol. Zoals Les Gavots Biopure. Desinfecteer je handen ook eens op een andere manier. Met een druppeltje tea tree. Hier heb je maar echt 1 druppel van nodig! Het continue wassen en desinfecteren van je handen haalt niet alleen het vuil en micro-organisme van je handen maar ook de beschermende vetten. Daarom is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken die je huid zo min mogelijk beschadigen.

Verzorg je handen met liefde. Een pakking van de rijke balsem van Les Gavots doet wonderen voor je handen maar weer niet als je dit 20x per dag aanbrengt. Dan krijg je juist weer veel te veel werkzame stoffen op je huid. Kies dan liever om meerdere keren per dag een verzorgende basisolie aan te brengen (afgewisseld met Aloë Vera) die je huid vooral terug-vet. Kies bij veelvoudig gebruik voor een natuurlijk product met een iets lager percentage aan werkzame stoffen en maar 1x per dag of om de dag die rijke volle balsem gebruiken. Neem bijvoorbeeld voor meerdere malen per dag de handcrème van les gavots.

Een oplossing voor acute nood (om de tijd tussen nu en het bezorgen van je producten die op maat gemaakt zijn op te vangen); Breng een dikke laag kokosolie over je handen aan. Doe er een wegwerphandschoen overheen en laat dit zolang mogelijk zitten. Een alternatief voor de kokosolie is sheabutter of druivenpitolie met Aloë Vera.

Ik pleit voor behandelingen op maat en ook de thuis verzorging hoort op maat te zijn. Voor jou geldt een ander advies dan voor je buurvrouw. Laat je dan ook adviseren door een deskundige. Stuur mij een mail als jij ook een persoonlijk advies wilt. Wees lief voor elkaar maar vooral voor je huid.