Mijn Dochter doet de badkamerdeur open, Ik draai me om en zij geeft een keiharde gil en schiet daarna in de lach. “Mama, je lijkt wel een pandabeer”. Ik stond namelijk op dat moment net mijn ogen schoon te maken. Mijn mascara had zich tot een grijze massa vermengt met mijn reinigingsmilk. Soms ziet het eruit als een sexy smokey-eye make-up als ik mijn ogen inmasseert met de zachte milk van S.P.A. maar meestal kan ik door voor een schrikwekkende panda met mijn zwarte ogen.

Dat is ook de rede waarom ik altijd eerst mijn ogen reinigt en daarna mijn gezicht. De uitgelopen mascara maakt dan geen kans om achter te blijven op mijn huid.

Wist je trouwens dat de panda zijn zwart witte kleur heeft om zicht te kunnen camoufleren? Omdat hij namelijk geen winterslaap houdt moet hij zowel in de zon als in de sneeuw zich kunnen verstoppen. Zij ogen zijn zwart voor de communicatie met andere panda`s. Ze herkennen elkaar aan de ogen.

Dat doen wij in principe ook. Wij maken onze wimpers langer om zo te kunnen lonken. Wij geven diepte met een oogschaduw om zo een grotere oogopslag te krijgen en beter gezien worden. We brengen highlight net onder onze wenkbrauw aan om zo een lifteneffect te creëren zodat we als het ware met onze ogen zeggen “ik voel me fris en fruitig”.

We kunnen echt de mooiste dingen creëren met make-up. Kisseble lips door ze met een potloodje iets te vergroten of juist iets te verkleinen. Een zeer jeugdige uitstraling door de juiste kleur blush aan te brengen of met de juiste make-up iets ouder lijken zodat je die club wel inkomt.

Maar al deze make-up moet er s `avonds wel weer af wil je niet in een sneltrein vaart verouderen. Als je kijk naar de top 3 huidveroudering staat het niet reinigen van je huid op de derde plaats.

Wist jij dat er ook een methode is om je huid te reinigen? Reinig je huid met de juiste producten en op de juiste manier is echt het beste advies wat ik je kan geven. En die methode laat ik je met liefde zien in mijn salon of via een (live)video.

Dit doe ik het liefste met de reinigingsmilk van S.P.A. Dit is geen reiniging in vloeibare vorm maar een reiniging met een room zachte crème structuur. Zo zacht dat je er zelfs je ogen mee kan reinigen. De hydrolaten van korenbloem en lindebloesem kalmeert en verzorgt je huid. De plantenoliën van druivenpitten en amandel helpen het vochtgehalte te herstellen en de etherische olie van rozenhout is heilzaam voor een droge en gevoelige huid. Bovendien gaat ze ook nog eens huid veroudering tegen.

Je snap nu vast waarom deze reinigingsmilk favoriet is bij heel veel van mijn klanten. Gebruik je waterproof mascara (wat ik je per direct af wil raden nog te gebruiken als je wimpers je lief zijn. Maar dat terzijde) dan kan je beter reinigen met een reinigingsolie. Zo zie je dat wat ik fijn vind misschien niet helemaal past bij jou. Daarom geef ik iedereen een persoonlijk advies en dit is ook nog eens helemaal gratis. Download dan ook gerust mijn gratis Beaute-book en vraag een persoon huid advies aan.

 

Liefs Chantel