Advent is afgeleid van het Latijnse woord adventus wat “De komst” betekent. Heel…heel… maar dan ook héél lang geleden werd de komst van het licht al gevierd.

Stel je eens voor dat je met al je vrienden en familie in een stam leeft.

Je weet nog niks van de aarde en seizoenen en opeens wordt het donker en koud. Ik wed dat je net zo hard een gebedje tot de hemel richt als al die mensen in die tijd. Elk keer maar weer de vraag; ‘Wanneer is er weer licht en wanneer hebben we weer voedsel.”

Diverse oogst- en seizoensfeesten hadden (en hebben) we om onze dankbaarheid te tonen en de goden goed gezind te houden. Vanaf 21 december worden de dagen langzaamaan weer langer. Niet zo verwonderlijk dat ze dus net voor deze tijd hun feesten vierden.

Nu hebben we advent gekoppeld aan de kerst.
Vier weken voor de kerst beginnen we met één kaarsje aan te steken om hiermee de aftelling naar kerst te laten beginnen. Elke week komt er één kaarsje of wel één lichtpuntje bij.

Vroeger & Nu keerden en keren we tijdens donkere dagen naar binnen. Zowel letterlijk als figuurlijk. Mijmerend op de bank met een dekentje en een kopje thee ga je meer denken. Misschien over dat wat je ooit wilt doen of wat je nu anders kan doen.

Dat is de ware betekenis van Advent voor mij.

Je keert naar binnen en bekijkt waar het leven nu echt om draait. Dicht bij je vrienden en familie maar vooral even dicht bij jezelf. Eén voor één je eigen lichtjes laten ontwaken. Waar heb je behoefte aan? Wat heb je nodig? Wat wil je voor je toekomst?

In deze tijd ben je dankbaar voor alles wat achter je ligt en je heeft gevormd tot wie je bent. Je haal de krenten uit de pap en die neem je mee naar het nieuwe jaar. Wintertijd staat voor bezinning en plannen vormen en de Lente staat voor voorbereiden en actie.

Maar hoe keer je nu naar binnen? Hoe vind jij nu je ware ik? Hoe vind jij nu jouw essentie?

De Altearah geur rituelen gaan je helpen bij het naar binnen keren en de juiste emotie toon te vinden. Dit zijn echt 4 toppers om te gebruiken tijdens de advent weken. Gebruik het in het volgende ritueel.

De 4de zondag voor kerst plan je even voor jezelf 45 minuten me-time in.

Geef het moment waarin je nu verkeert een cijfer.

Steek een natuurlijke kaars aan van soja en spray Altearah oranje creativiteit geur in elke hand. Wrijf je handen tegen elkaar totdat de alcohol is verdampt. Maak nu een kommetje van je handen en breng deze naar je gezicht. Adem nu 3x diep in. Breng nu de oranje 2 in 1 masker en scrub aan op je gezicht en laat dit 5 minuten inwerken. Scrub je huid nu schoon en spoel het af. Breng daarna een mooi serum aan op je huid zoals deze. Met dit ritueel ontdoe je jezelf van je oude ik en laat je een nieuwe ik tevoorschijn komen. Schrijf op hoe je je voelt na dit ritueel en geef jezelf weer een cijfer. Schrijf ook op wat je in je leven wilt veranderen zonder gelijk er ook een oplossing bij te bedenken.

De 3de zondag voor kerst plan je 25 minuten me-time in.

Steek 2 duurzame kaarsje aan van soja en spray Altearah roze tederheid in elke hand. Maak na het droogwrijven een kommetje van je handen en adem de geur 3x in. Pak pen en papier en schrijf 5 dingen op waar je dankbaar voor bent. Kijk ook even terug wat je vorig week op hebt geschreven. Je hoeft er nog niks mee te doen alleen maar teruglezen.

Maak vandaag iets liefdevols met een appel.

Hier zit natuurlijk en antroposofische gedachten achter. Als je een appel overdwars doorsnijdt dan zie je een pentagoon wat staat voor de 5 elementen, hout – vuur – aarde – metaal – water. In een appel zitten ook pitjes wat weer staat voor nieuw leven.

De 2de zondag voor kerst plan je 25 minuten me-time in.

Spray Altearah violet balans in elke hand, wrijf je handen tegen elkaar warm en adem deze geur diep in. Ga dan 15 minuten wandelen en maak hiervan een rondje.

Hier zit ook weer een gedachten achter.

In een spiraalvorm keer je in de herfst en winter naar binnen. Denk tijdens het wandelen (in een rondje/spiraal) aan dat wat je anders wilt of probeer aan te voelen in je lijf wat er knaagt. Adem tijdens het wandelen de geur die nog op je handen zit in. Steek bij thuiskomst 3 kaarsjes aan en geniet van een heerlijk warm kopje thee. Lees nu weer je tekst terug van voorgaande weken en vul dit aan met nieuwe inzichten.

De laatste zondag voor kerst plan je 60 minuten me-time in.

Steek 4 kaarsjes aan en spray 1 keer Altearah indigo helderheid in je handen en adem dit diep in na dat je je handen tegen elkaar hebt gewreven. Ga nu lekker onder de douche en scrub je huid met een Altearah scrub. Je huid wordt er super zacht van en ritueel gezien ontdoe je je nu van je oude huid en wordt er een nieuwe jij geboren. Masseer hierna je huid lekker in met een verzorgende body olie als deze. Verwen jezelf, maak jezelf op en föhn je haar en voel je ook echt herboren.

Natuurlijk kan je voor dit ritueel elke Altearah geur gebruiken die je wilt maar ik som hier nog even puntsgewijs de 4 toppers op.

Keer naar binnen vindt je eigen advent lichtjes samen met puur natuurlijke producten. Niet alleen voor jezelf maar ook voor moeder aarde.

 

Het eerste licht van Advent
is het licht van stenen.

Stenen die leven in kristallen,
schelpen en botten.

Het tweede licht van Advent
is het licht van planten.

Wortels, stengel, blad, bloem en vrucht
waardoor wij leven en groeien.

Het derde licht van Advent
is het licht van de dieren.

Dieren van boerderij, veld, bos, lucht en zee.
Allen wachten zij op de grote geboorte.

Het vierde licht van Advent
is het licht van de mensheid.

Het licht van liefde, het licht van gedachte,
om te geven en te begrijpen.

(Rudolf Steiner)