Verloren maandag heeft verschillende betekenissen zo ook blue moday maar bij mij roept “verloren” het volgende op.

Verloren…..
Niet alleen een verloren maandag maar een hele identiteit. Opgebrand als een kaarsje ging het licht uit en stortte ik in. Dit was eind 2016. Fysiek raakte ik vermoeider en vermoeider maar het mentale vlak was het aller ergste. Zo Wanhopig heb ik me in mijn hele leven nog nooit gevoeld. Natuurlijk liet ik dit niet merken aan de buiten wereld. Niet klagen maar dragen en bidden om kracht is immers mijn motto.

We hebben het allemaal wel eens dat we even een paar seconde moeten nadenken welke dag het nu ook al weer is maar eind 2016 begin 2017 duurde die secondes wel tientallen secondes en bleef het niet bij de dag maar wist ik ook niet welke maand het was. Ook gebeurde het wel eens dat het minuten duurde voordat ik op een naam kwam. Wat eng was dit. Een bezoek aan de dokter bevestigde mijn vermoedens. BURN-OUT…………….

Ik……BURN-OUT…… hoe kan ik dat verkondigen. Zo hamer ik erop dat je tijd en rust voor jezelf in moet lassen. Dat je goed voor jezelf moet zorgen. Want immers als je niet goed voor jezelf zorg kan je ook niet goed voor een ander zorgen.

Als opdracht kreeg ik van de therapeut om alleen maar leuke dingen te doen. De kerst vakantie stond voor de deur, dus ik bedacht dat ik 3 weken aan mezelf ging besteden en dat het dan wel beter zou gaan……NO WAY HOSSEE. Een burn-out kon je dus niet even in 3 weken oplossen, damm.

Mijn burn-out ligt op het mentale vlak. Ik moest iets los gaan laten en dat is lastig. Iets wat vast vele moeders(kinderen los laten) en personen die naar perfectionisme steven (het loslaten van perfectie) met mij delen. Mijn werk is mijn passie daar kon ik gelukkig wel mee doorgaan, alleen hield ik het geen hele dag meer vol en moest ik de tijd halveren. Het duurde even voor ik toe kon geven dat ik dit niet even in een paar weken kon oplossen maar dat ik er zeker een jaar voor uit moest trekken.

Ik ga nu zeker 1x per maand naar een masseur, naar een collega, naar de sauna en naar een reiki master. Tussen door volg ik regelmatig workshops met ontspanning als doel. Denk aan intuïtief tekenen/schilderen, stilte wandeling of een klank massage. Dagelijks doe ik visualisatie, meditatie en ademhalingsoefeningen. Natuurlijk doe ik dit allemaal in combinatie met essentiële oliën. Zo is op dit moment de bergamot olie mijn favoriet. Het is een echte natuurlijke anti-depressiva of zoals ik het liever noemt een happy olie! Tijdens een behandeling laat ik je graag een paar verschillende oliën ruiken om er zo achter te komen wat jouw happy olie is.

Inmiddels kan ik zeggen dat de combinatie werkt, lichamelijke ontspanning, mentale ontspanning & aromatherapie. Daarom is Verloren maandag niet verloren. Vandaag mediteer en masseer ik weer 😉

Liefs Chantel

p.s. normaal laat ik mijn tekst altijd checken omdat ik wel eens wat letters omdraai of vergeet. Deze tekst wilde ik puur houden direct uit mijn pen op papier. Niet terug lezen niet verbeteren maar gewoon zoals het is. Als de feeling over komt en je leert van mijn fouten dan is mijn doel bereikt.