Niet een, niet twee, nee heel het pak roze koeken gaat naar binnen. Waarom hebben we als de blaadjes gaan vallen zoveel meer trek? Waarom hebben we minder zin…. In van alles? Maar de GROTE ham vraag is: Wat doen we eraan!

Er is een stofje die er voor kan zorgen dat we vrolijker worden, beter slapen, meer zin hebben in van alles en ons een verzadigd gevoel geeft. Dit stofje zegt dus op tijd: ho, stop we zitten stampend vol na deze roze koek! En dit stofje zet die brede glimlach op je gezicht!

Ze heet: Serotonine en ze is een neurotransmitter.

Nu doet Serotonine in heel het lichaam goed haar werk maar in de hersenen lopen we tegen een klein probleempje aan. De hersenen nemen namelijk Serotonine niet zo gemakkelijk op uit ons bloed. Onze hersenen wil deze stof dan ook liever zelf maken. Dit kunnen ze ook, alleen hebben ze daarvoor voldoende tryptofaan voor nodig. Deze essentiële aminozuren halen we uit ons eten! Haver, pruimen, spirulina, vis, gevogelte, ei, banaan, rauwe cacao en allerlei zaden. Met deze ingrediënten zijn genoeg lekkere “happy gerechten” te maken

Maar hier komt het: Vitamine D is ook nodig om Serotonine te maken. De zon hebben we nodig om vitamine D aan te maken en laat dat in dit seizoen nu net een probleem zijn. Elk moment dat je nu naar buiten kan is dan ook een must. Doe je sjaal om en drink dat kopje thee lekker op dat bankje in je tuin of ga eens fietsen langs onze prachtige wantij.

Voldoende beweging, slaap en MASSAGE stimuleert de aanmaak van serotonine! Je begrijpt het al, bij de specialist in huid- en lichaamsverzorging zit je goed. Boek die heerlijke herfstbehandeling of laat je in de week van de “Massage voor een goed doel” heerlijk masseren!

Je lichaam aanvullen met de juiste voedingssupplementen is een uitkomst als je Serotonine niet via je voeding of de zon binnen kan krijgen. In een persoonlijk gesprek vertel ik je dan ook graag meer over de juiste behandelingen en het voedingspatroon die bij je past. Meten is Weten.

Boek een afspraak online, of via de mailen en vul je serotonine aan 😉

Liefs Chantel