Wil jij heel graag zelf iets doen aan je spataderklachten?

Voelen je benen zwaar? Heb je last van onrustige benen? Blijft er regelmatig vocht rond je enkels hangen? Schiet regelmatig de kramp in je benen? Kan je niet lang stil staan? Grote kans dat je spataders aan het ontwikkelen bent.

Ja, ik wil iets doen aan mijn spataders

Spataders heb je in verschillende gradaties.

Niet alleen de dikke kabels die op je huid liggen heten spataders. Zo kan je last hebben van oppervlakkige verwijde haarvaatjes die eruitzien als druiventrosjes of een sterk verslapte ader waardoor je de kleppen als bobbels over je benen voelt. Al deze gradaties vallen onder chronische veneuze ziekte en in de volksmond onder spataders.

Niet het cosmetische aanzicht maar vooral de gevolgen van spataders zijn het vervelendste. Je herkent er vast wel een. De onrustige benen, kramp, zware benen, trilling in de benen en een vermoeiend gevoel. Maar ook door de slechte doorbloeding, koude voeten, rode, droge plekken of huidverkleuringen.

Deze spataders kan je operatief laten verwijderen en soms is dit zelfs echt nodig maar dit biedt geen garantie dat ze niet terugkomen. Wat weg is komt niet meer terug.

Daarbij moet je ook rekening houden met het feit dat het bloed wel ergens heen moet.

“Mijn oma en moeder hebben last van spataders, ik doe er alles aan om het te voorkomen”

Monique 40 jaar docente

Voorkomen is beter dan genezen

Je kan het vergelijken met een snelweg die is afgezet. Doordat er nog maar 1 baan open is stroopt dit elke dag enorm op. Lange files en een hoop druk. Zware vrachtwagens en alle auto`s rijden dan ook op een gegeven moment deze ene baan stuk. Zodra de tweede baan weer opengezet wordt dan zie je dat de file weer vanzelf oplost, maar baan één heeft wel een opdonder gehad en moet ook hersteld worden.

Zo kan je dit ook bij je benen zien. Je kan een spatader weghalen, maar verzorg dan wel heel goed de andere vaten want deze worden nu extra belast. Doe je niks, dan zullen je andere vaten door de druk (en je lifestyle) ook weer gaan verslappen en ontwikkel je een nieuwe spatader.

Ja, ik wil iets doen aan mijn spataders

Spatadertherapie verlicht je klachten en kan ervoor zorgen dat operaties uitgesteld worden of zelfs niet nodig zijn.

De spatadertherapie die ik toepas is uniek in Nederland. Alleen massage werkt top maar is naar mijn inzicht niet voldoende. De wanden van je bloedvaten zijn verslapt. Alleen massage geeft wel een betere doorbloeding maar doet niks aan je aders. Van binnen en van buiten-uit zou je je huid/lichaam/bloedvaten moeten voeden.

De combinatie van pakkingen, voedingstoffen en massage geven direct resultaat.

“Ik heb al heel de week geen last gehad van nachtelijke krampen en heb weer geslapen als een roos”

Els 37 jaar kapster

Je innerlijke criticus

Jij hebt misschien net zoals heel veel andere vrouwen zo`n stemmetje in je hoofd die al snel zegt; “Laat maar”. Zo`n stemmetje die je weer naar achteren duwt en je onterecht laat weten dat andere dingen nu even belangrijker zijn. Maar wat zou er gebeuren als je wel voor jezelf kiest en daardoor beter in je vel komt te zitten? Wat gebeurt er als je wel door kan slapen of die dubbele dienst kan draaien zonder pijn? Wat gebeurt er als je met dubbel zoveel plezier langs de zijlijn kan staan van je kind zijn voetbalwedstrijd? Het is net zoals in een vliegtuig. Als je eerst goed voor jezelf zorgt dan kan je nog beter voor een ander zorgen. Het is nu tijd om voor jezelf te kiezen.

Het kan ook zijn dat je dit verhaal wel herkent bij je moeder maar dat jij zelf nog geen tekenen hebt van spataders. Misschien denk je dan wel “mijn tijd komt nog wel, het is nu nog te ver van mijn bed”. Weet dan dat je beter preventief kan werken dan genezend. Als een spatader eenmaal zichtbaar wordt verdwijnt deze niet een twee drie. Als deze als een dikke kabel op je huid ligt dan moet deze operatief verwijderd worden. Jij zit dus nu eigenlijk in een luxe positie dat je voorkennis hebt van je moeder en of oma. Jij kan alles wat zij doormaken misschien wel voorkomen. Wees dan ook slim en maak een afspraak om te kijken wat jij zelf nu al kan doen.

Misschien denk je nu wel dat het voor jou geen zin heeft omdat er al een spatader op je been ligt. “Ik moet toch geopereerd worden dus wat heeft het voor nut”, schiet er misschien door je hoofd. Juist dan is het belangrijk om zo vitaal mogelijk de operatie in te gaan en je andere aderen zo sterk mogelijk te maken zodat je geen nieuwe spataders ontwikkeld. Een operatie heeft heel veel impact op je lichaam, hoe beter en vitaler jij hier in gaat hoe beter je eruit komt. Maak zeker een afspraak om te bespreken wat jij zelf kan doen voor je geopereerd wordt.

Ja, ik wil iets doen aan mijn spataders

“Ik heb extra diensten kunnen draaien zonder dat ik last had van mijn benen.”

Dayenne 28 jaar caissière

Ik beloof je

Ik beloof je te helpen. We doen dit samen en ik wil net zo graag een goed resultaat als dat jij dat wilt. Ik beloof je dan ook te ondersteunen en te motiveren daar waar het kan. Ik beloof je dat ik open sta voor jouw feedback en daar altijd op in zal spelen. Ik beloof je dat ik altijd de behandelingen en producten op maat voor je maak zodat het naadloos aansluit op jouw behoefte. Ik beloof je dat elke behandeling gebaseerd is op een combinatie van huid/lichaamsverbetering en ontspanning.

De vlek van die spatader op mijn kuit is een stuk lichter.”

Helen 33 jaar receptioniste

Dit mag je verwachten

Heerlijke ontspannende behandelingen waarbij ondertussen je benen beter doorbloed worden. hierdoor worden je afvalstoffen beter afgevoerd en voedingstoffen beter aangevoerd. Je huid komt in een betere conditie. Je benen ontspannen meer. De volgende klachten kunnen verdwijnen of aanzienlijk verminderen.

 • Minder kramp
 • Het zware gevoel verdwijnt
 • Huidverkleuringen kunnen wegtrekken
 • Spataders trekken zich (tijdelijk) terug
 • Droge eczeem achtige plekken lossen op
 • Jeuk vermindert
 • De onrust in je benen verdwijnt

Ja, ik wil iets doen aan mijn spataders

“Wauw, wauw, wauw. Ik kan niks anders zeggen, Wauw”.

Natasja 49 jaar serveerster

Aantrekkelijker dan ooit

Dit is een unieke behandeling en wordt alleen in Dordrecht in deze vorm gegeven. Het is een traject van een 1 gratis intake + 3,6,9 0f 12 behandelingen. Je betaald:

 • Voor 3 behandeling geen €297,00 maar 285,00
 • Voor 6 behandelingen geen €594,00 maar 555,00
 • Voor 9 behandelingen geen €891,00 maar 765,00
 • Voor 12 behandelingen geen €1188,00 maar 960,00

 

Wanneer is deze behandeling wel voor jou geschikt en wanneer niet?

Heb je last van een van de volgende symptomen en ben je gemotiveerd om er ook iets zelf voor te doen, dan is het zeker iets voor jou:

 • Ontsierde haarvaatjes
 • Verslapte bloedvaten
 • Onrustige benen
 • Een zwaar gevoel in je benen
 • Vaak last van kramp in je benen.
 • Huidverkleuringen zoals grote pigmentvlekken
 • Als je last hebt van droge rode plekken
 • Preventief omdat het in je familie veel voorkomt

Is het volgende op jou van toepassing dan helaas niet:

 • Hartfalen
 • Hartproblemen
 • Acute ontstekingen van de bloedvaten
 • Bloedvergiftiging
 • Trombose
 • Geen zin om er zelf iets voor te doen.

Ja, je moet zelf ook aan de slag en nee, het is niet ingewikkeld. Als we de boel lekker op gang hebben gebracht dan is het belangrijk dat je deze doorbloeding thuis blijft stimuleren door de juiste olie van beneden naar boven aan te brengen. Ook is het verstandig om de benen hoog te houden als je gaat zitten of slapen. Als je langere tijd achter elkaar moet staan dan heb ik een simpele oefening voor je om je doorbloeding te blijven stimuleren.

Ja, ik wil iets doen aan mijn spataders

“Ongelofelijk, die zwelling bij mijn enkel is verdwenen.”

Silvia 54 jaar doktersassistent

Ik snap dat het spannend is om mij zomaar een berichtje te sturen. Heel eerlijk als hoog-sensitief persoon vind ik dat ook spannend. Toch hoop ik dat je het doet. wil je je klachten verminderen of preventief deze klachten voorkomen dan zou ik je daar dolgraag in ondersteunen in welke vorm dan ook. Trek de stoute schoenen aan en stuur dat bericht dan plannen we vrijblijvend een telefonisch advies gesprek of we boeken op korte termijn een intake-gesprek in. info@chantelpuur.nbsals1.nl Download ook zeker even mijn e-book relaxte benen en geniet van je dag.

Ja, ik wil iets doen aan mijn spataders

Veel gestelde vragen

 

Aanmelden

Ja, ik wil iets doen aan mijn spataders