Ieder jaar weer komt er wel een griepgolf voorbij. Zorg vooral in de winter dat je goed, en met regelmaat, je essentiële oliën verdampt. Iedere 2 uur is het verstandig om een olie van rozemarijn, tijm of gember te verdampen. Ook in je gerechten kan je deze kruiden wat meer verwerken. Rozemarijn zorgt voor een betere doorbloeding, tijm dood heel veel micro-organisme en gember verwarmd je lichaam. Zo zijn er nog veel meer kruiden en oliën die je in kan zetten om je weerstand te verhogen. Ga lekker aan de slag met deze kruiden en essentiële oliën. Verdamp tijdens het bereiden wat druppeltjes CHI DAVOS en drink je kopje gember thee! Heel veel kook plezier.

Wat heb je nodig

  • een klein beetje kokosolie
  • 2 uien
  • 2 knoflook bolletjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 liter water
  • 1 blokje kruidenbouillon
  • 1 koffie lepel gedroogde tijm
  • 1 koffie lepel gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus
  • 1 eetlepel olijf olie lost hierin op:
  • 1 druppel CHI BIO rozemarijn olie
  • verse groene kruiden zoals basilicum, bieslook, salie (goed tegen overgangsklachten) of peterselie
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je het

Pel en snipper je ui en knoflook. Snij je zongedroogde tomaatjes klein. Smelt een klein beetje kokosolie in de pan en fruit hierin je ui. Als de uien glazig worden dan fruit je ook nog even de tomatenpuree mee. Voeg dan je knoflook toe en de zongedroogde tomaatjes. schenk er 1 liter warm water bij. los hierin het bouillonblokje en de droge kruiden op. Lepel er de witte bonen in tomatensaus door en breng dit aan de kook. Draai dan ook gelijk weer het vuur laag. voeg als laatste de lepel olijfolie toe met hierin de druppel rozemarijn olie. laat alles even 10 minuten trekken. voor je de soep opschept roer je er wat verse groene kruiden door.

Buon appetito!