“Een lopend buffet ben je voor ze, smeer je in!” Roep mijn man tijdens een weekendje varen. Als ik mijzelf vergeet in te smeren dan lusten die muggen wel pap van mijn bloed. Gelukkig heb ik mijn man die mij wel helpt herinneren 😉

Niet alleen de mug kan prikken en jeuk veroorzaken maar nog diverse andere insecten. Denk aan kwallen, vliegen, rupsen en bijen. Voor de pijn en jeuk die deze insecten kunnen veroorzaken heb ik een recept voor je dat echt werkt.

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk koelen. De kou verdoofd niet alleen maar zorgt er ook nog eens voor dat de ontsteking (de roodheid van de huid) verminderd. Cool-packs, koud water, ijs-kruiken, het werkt allemaal maar daar blijf je natuurlijk niet mee rond lopen. Aloë-Vera gel is echt een topper als het gaat om verkoeling en herstel van je huid.

Als je de plant in huis hebt dan kan je een blad opensnijden. Snij overdwars het blad, de schil als het waren, weg en je houd de gel over. Dit kan je direct gebruiken op je huid. Makkelijker is het om een tube Aloë-Vera gel in huis te hebben van goede kwaliteit. Voeg aan een eetlepel CHI Aloë-Vera gel 2 tot 3 druppels CHI E.O. van pepermunt. Mix dit goed door elkaar en breng dit aan op je muggenbultjes. Laat het even inwerken en je voelt direct dat de huid koud wordt.

Natuurlijk wil je ook dat je huid zo snel mogelijk hersteld. Je kan dan aan de gel ook nog een druppeltje lavendel toevoegen. Elke keer als je neigt te gaan krabben breng je weer een beetje Aloë-Vera gel aan.

Wat ook heel fijn is om in huis te hebben zijn de hydrolaten. Vul een spray fles met Lavendel hydrolaat of pepermunt hydrolaat. (of als je ze beide hebt kan je ook een mix maken) en spray hiermee tussendoor over je huid. Je activeer hiermee weer even de werking van de gel maar de hydrolaten zelf hebben ook een verkoelende en herstellende werking.

S.P.A. en CHI hebben binnen het assortiment ook kant en klare producten die de muggen op afstand houden en handige rollers of aanstip producten die helpen als je toch geprikt of gestoken bent. Wil je hierover meer advies of over een ander huidprobleem dan mag je mij altijd Whats-appen of mailen. Ik help je graag! Geniet van de zomer met natuurlijke het liefst een beetje aromatherapie.

Liefs Chantel