Balans in je spanning en ontspanning is belangrijk voor een stralende huid. Maar hoe zorg je ervoor dat je boog prettig gespannen staat. Naast relaxen moet er ook gewerkt en gestudeerd worden. Je huishouden moet gedaan worden en de (klein)kids naar school gebracht. Aromatherapie kan je helpen om de juiste stemming te creëren en geconcentreerd te blijven. Ik deel dan ook graag mijn top 5 e.o. met onderaan nog een heerlijk recept.

  • Er moet schoongemaakt worden. Een klusje waar je wel wat vrolijkheid bij kan gebruiken. Bergamot is mijn favoriet onder de citrus vruchten. Alle citrus vruchten zijn vrolijk makend en hebben een anti- bacteriële werking. Voeg dan ook aan je dweilwater wat sinaasappelolie toe voor een schoon en fris huis. Binnen no-time geur je kamer fris en fruitig en loop jij met een lach op je gezicht.
  • Voor de dagen dat je gaat werken of studeren is Rozemarijn je olie! Ze houd je scherp en helpt je alles beter te onthouden. Die presentatie rolt dan ook zo uit je mouw.
  • Een olie die je geconcentreerd houdt op de weg is Lemongrass. Een frisse geur die je ook nog eens opmontert. Ze maak je hoofd helder en vermindert vermoeidheid. CHI heeft een mooie carkit, die in elk voertuig past, waarin je deze olie kan klikken. Elke keer als je de deur van je auto opdoet komt deze verfrissende geur je tegemoet.
  • Pepermunt geef je de spreekwoordelijk schop onder je kont en breng je in beweging. Ik gebruik ze graag als hydrolaat spray of in mijn ochtend douchgel. Naast het verbeteren van je concentratie verkoelt ze ook lekker. Je bent gelijk goed wakker.
  • De grote zus van Pepermunt is voor mij Eucalyptus. O.a. het hoge gehalte aan cineol in Eucalyptus zorgt voor die sterke frisse geur. Dit schud je wakker en geef je letterlijk en figuurlijk meer lucht. Verdamp haar regelmatig in een aromalampje, zeker op het bekende dip uurtje rond de klok van 4 uur.

In de Herfst liggen er ook allerlei neusverkoudheden op de loer. Ik heb hier dan ook een mooie mix voor je die je niet alleen scherp en alert houdt maar ook nog eens allerlei vervelende bacterie en virussen dood. Ze houdt je holtes vrij en opent je luchtwegen.

Mix in je aromalampje de onderstaande oliën en vul ze af met water:

Voor nu heel veel werk plezier met natuurlijk een beetje aromatherapie.

Liefs chantel