Pieken en dalen, wat voor stofwisseling heb jij?

Het is 10 uur en je hebt alweer trek terwijl je vanmorgen toch gewoon een boterham met pindakaas hebt gegeten. Hoppa, dan maar even die glimmende, aantrekkelijke roze koek uit de automaat trekken. Mmm wat zijn ze toch lekker, misschien zo nog maar een. Binnen een half uur krijg je last van een dip. Je rekt het nog even op wilskracht maar besluit dan toch maar om je lunch naar voren trekken. De helft van je boterhammen met kalkoenfilet werk je alvast naar binnen. De andere helft gaat niet veel later op. Herkenbaar?

Ja, je denkt goed bezig te zijn.

Pindakaas bevat toch noten en die zijn toch gezond? Kalkoenfilet is toch mager vlees? Brood bevat toch jodium en vezels?
Helaas zit er overal een ‘maar’ aan. De pindakaas bevat 9 gram suikers en slechte vetten, in je pakje kalkoenfilet uit de supermarkt zit toch ook al snel 3 gram suiker maar vooral je brood zorgt voor een dip. Deze zit vol met koolhydraten en gluten. Yep, je zit op een suikerstofwisseling met grote pieken en dalen.

Een stofwisseling op langzame suikers is stabieler en voorkomt pieken maar hoe doe je dat?

Als je ontbijt (nee dit moet niet, als je geen honger hebt niet doen, het nut van wel of niet ontbijten vertel ik je graag een andere keer maar voor nu, eet alleen wanneer je honger hebt).
Waar was ik….Ja, als je ontbijt eet dan eiwitrijk. Met andere woorden eet koolhydraat arm. Een combinatie van trage suikers en eiwitten zorgt ervoor dat je langer verzadigt blijft. Drink ALKA thee en koel water met eventueel wat hydrolaat voor de smaak. De ALKA thee brengt je stofwisseling op gang en koel water verhoogd je metabolisme.

Beweeg voordat je wat gaat eten.

Heb je trek bedenk dan of dit echt zo is (vaak is het dorst). Neem een flinke slok en kom 5 minuten in beweging. Loop de trappen op en af, ga touwtjespringen, haal buiten een frisse neus of doe een paar sit-ups in je woonkamer. Het maak niet uit wat je doet als je maar in beweging blijft. Je wilt weer in verbinding komen met je lijf. Je wilt echt kunnen voelen. Je wilt het onderscheid kunnen maken tussen echte honger en snaaisignalen. Heb je honger omdat je maag en lichaam dit seintje geeft of komt het signaal uit een emotionele hoek en wil je alleen maar iets eten om een gevoel te verdrijven.

Met S.P.A. natuurlijke vetverbrander kan je je stofwisseling ondersteunen.

S.P.A. natuurlijke vetverbrander houdt je suikerspiegel lange tijd stabiel, waardoor de behoefte aan (verkeerde) snelle suikers vermindert dus minder pieken en dalen. Doordat er minder dalen zijn grijp je ook minder snel naar die roze koek. Je snaait minder en wordt steeds bewuster van wat wel gezond is voor jouw lichaam en zo kom je in een opwaartse spiraal terecht. Dan komt je lichaam zelf steeds meer aan het woord, en zij weet echt wel wat ze goed kan gebruiken.
Een stralende huid en meer energie zijn er de merkbare bewijzen van.