Steeds meer komen er mensen naar de salon met huidklachten rond de mond. Nooit hadden ze eerder klachten maar de laatste tijd voelt het geïrriteerd en anders aan.

De onrustige huid & het mondkapje

Het sluit af dus minder zuurstof. Het schuurt. Bacteriën hopen zich op. Allemaal gevolgen van het dragen van de mondkapjes.

Maar wat doe je ertegen?

Wees extra lief voor je huid en reinig het dan ook zorgvuldig elke avond. Het liefste met een zachte hydraterende milk of hydrofiele olie.
Gebruik voor de nacht een serum zoals S.P.A. d’Eté.
Serum d’Eté is een kostbare combinatie van frambozenpitolie*, pruimenpitolie en natuurlijk Vitamine E.
Frambozenpitolie bevat een hoog gehalte antioxidanten. Pruimenpitolie is van nature rijk aan Oméga 3 vetzuren, essentiële vetzuren en vitamine E.
Serum d’Eté werkt vooral hydraterend en regenereert je huid op een zachte, maar effectieve manier. Heeft je huid een tikkie te veel gehad door bijvoorbeeld (te intensieve) microdermabrasie of laser, bestraling, hormooncrèmes, zonnebrand, het langdurig dragen van mondkapjes of iets anders dan zal dit serum de boel herstellen.

*Frambozenpitolie wordt niet vaak in producten verwerkt. Frambozen bevatten hele kleine pitjes en daar moet de olie uit gewonnen worden. Kortom, een intensieve en kostbare procedure maar fantastisch voor de huid.

Gebruik een tea tree spray

Om bacteriën groei zoveel mogelijk tegen te gaan kan je voordat je het mondkapje opdoet even met tea tree sprayen in het kapje. Het is wetenschappelijk bewezen dat tea tree de groei van diverse micro-organisme tegengaat. Wissel dit af met rozen hydrolaat omdat te veel tea tree uitdrogend kan werken. Daarbij is het afwisselen van geur ook wel fijn. Draag maximaal 4 uur op een dag een mondkapje. Gooi wegwerpkapjes ook echt weg en gooi stoffen mondkapjes elke dag in de was. Moet je de gehele dag een mondkapje dragen probeer dan elke 2 uur even een moment te zoeken dat deze even afkan. Het liefst in de buitenlucht. Verschoon ook minimaal om de 4 uur je kapje.

Aanstippen

Stip ontstoken plekjes aan met lavendel, tea tree of S.P.A. antisept. Breng ook wat vaker een masker aan. Groene leem is heel fijn maar ook van je S.P.A. milk kan je een masker maken. Wil je weten hoe, vraag hier dan naar bij je volgende afspraak. Geniet van de dag met een beetje aromatherapie.