Braaf sta ik, met mijn voet op de wc-pot, mijn benen van onder naar boven te masseren met een droogborstel. Super goed voor mijn doorbloeding en het geeft ook direct een lichte scrub op mijn kurkdroge benen.

Door mijn eczeem moet ik altijd extra zorg dragen voor mijn benen. Verslof ik dit een paar dagen dan zijn ze zo weer super droog en springen de craqueléachtige lijntjes, als een schors van een boomstam, in mijn benen. De meeste zullen dan naar een bodymilk grijpen en dat is prima als je maar weet wat erin zit.

De meeste producten zijn op basis van paraffine. Het is een ongelofelijk goedkope drager en basis voor een crème maar zonder werkzame stoffen. Helaas doet paraffine dus helemaal niks voor de huid. Om het nog moeilijker te maken worden er naast de naam paraffine ook nog heel veel ander sub-namen gebruikt zoals, minerale olie, vaseline, petroleum of lanoline*. (Vooral deze laatste is lastig want de naam Lanoline wordt zowel voor natuurlijk wolvet gebruikt als de synthetische vorm.)

Waarom voelt het dan toch zacht?

Paraffine legt een laag over je huid heen, deze crème voelt wel zacht aan maar dat is nog niet je huid. Door deze isolerende laag creëer je een broei effect. Vocht wordt vanuit de onderste lagen omhooggetrokken. Daardoor voelt je huid wel fijn aan maar je maakt je onderste huidlaag steeds armer. Denk maar aan de bekende “stick” voor je lippen. Het voelt gelijk heel fijn als je het aanbrengt, maar voordat je het weet ben je 1000x aan het smeren.

Kies dan ook liever voor plantaardige producten. Een heerlijke druivenpit-olie is al een prachtige basis door o.a.  haar linolzuur. Druivenpit-olie voedt de huid. Ze werkt verzachtend, beschermend, hydraterend en regenererend. Ze vermindert dus droogte en werkt anti-aging en is ook nog eens de ideale olie voor de rode, gevoelige huid.

Daarom vind je ook druivenpit-olie in de S.P.A. body olie “Corps hydratant raffermissant”. Naast druivenpit olie bevat deze body olie ook nog eens essentiële olie.  De Cipres olie zorgt voor een betere doorbloeding en Palmarosa werkt weer huid herstellend en verzorgend. Door de toevoeging van wortelzaad olie is deze body olie rijk aan mineralen. Mineralen als calcium, magnesium, kalium en fosfor zijn o.a. nodig voor je vochthuishouding. S.PA. Corps hydratant raffermissant is super geschikt voor de droge, ruwe, verslapte en gevoelige huid. Ze ruikt ook nog eens heerlijk “poederachtig” naar vanille door de olie van Gardenia. Je begrijpt nu vast waarom ik na het droog borstelen van mijn benen altijd een verzorgende plantaardige olie gebruikt. Waarom ik mijn benen droogborstel lees je in een volgende blog.