De zomer is begonnen en ze ging gelijk maar goed van start met een hitte golf. Als je de koelte regelmatig op kan opzoeken dan is zo`n warme zomer natuurlijk heerlijk. De mensen om je heen zie je gaan stralen en iedereen lijkt wel wat vriendelijker. Je wordt vast ook vrolijk van alle prachtig gekleurde bloemen, die nu de pan uitschieten maar de hitte maak je misschien ook wel duf en futloos. Ik heb een paar tips die je niet alleen helpen mooie en ontspannen de dag door te komen maar ook nog met wat energie!

1. Een goede nachtrust is al het halve werk. Als je geen airco hebt dan kan je jezelf verkoelen met een ijs-kruik. Heb je geen kruik vul dan een fles met ijs koud water (even in de vriezer) en doe hier een theedoek om. Leg de kruik bij je voeten en je zal zien dat je beter slaapt. Heb je wel een ventilator dan kan je hiervoor twee water flessen neerzetten die een tijdje in de vriezer hebben gelegen. De wind zal de koelte van de flessen over je blazen.

2. Als je gaat slapen kan je ook 2 koude washandjes of kleine handdoekjes meenemen. Een ervan leg je op je hoofd of in je nek en de andere op je nachtkastje. Mocht je in de nacht wakker worden dan heb je ze snel verwisselt. Een koude vochtige sjaal of handdoek in je hals kan natuurlijk ook tijdens je werkzaamheden overdag.

3. Start en eindig je dag met een lauwwarme douche en gebruikt een douch-gel die huid-verkoelende oliën bevat. S.P.A. heeft een heerlijke douchegel die ook nog eens energie geeft of maak er een zelf tijdens een van Aromatherapie workshops.

4. Gebruik een bodymilk met essentiële oliën erin die verkoelend werken. S.P.A. heeft een heerlijke benen-gel die zeer verkoelend werkt en ook nog eens spataders tegen gaat.

5. Gebruik een spray die je huid verkoeld en je make-up mooi laat zitten. CHI heeft hier een hele mooie rozen-hydrolaat voor. Je zal merken dat een spray met een heerlijke hydrolaat ook direct de vermoeidheid in je gezicht laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

6. Verdeel je energie ook goed over de dag en voorkomt dat je teveel vocht vast gaat houden. Wissel daarom zitten en lopen nu nog meer af om zo zware benen te voorkomen.

7. Let ook op je voeding. Eet geen hele zware maaltijden maar houd het licht en gebruik wat meer vocht afdrijvende groentes. Denk aan een frisse (pasta) salades, ananas, peterselie, asperges, kip en vis.

8. Korenbloem-hydrolaat is echt een geweldige bloemwater voor je ogen zeker als je regelmatig met een beeldscherm werkt, dan kan je ogen nog weel eens branderig aan gaan voelen. Korenbloem haalt de vermoeidheid uit je ogen, werkt verzorgend en het branderige gevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je mag de hydrolaat van korenbloem direct in de ogen druppelen of je maakte een paar watjes nat met de lotion. Zorg dat je een paar watjes doordrenkt met korenbloem hydrolaat op voorhand hebt in je koelkast. Je zal zien dat je er echt weer fris en fruitig door gaat voelen als je een paar minuten de watjes op je ogen laat liggen.

9. Gebruik zo min mogelijk laagjes in je make-up. Gebruik ipv een foundation een lichte minerale poeder rond de ogen om te matteren en een brons poeder voor een zonnig kleurtje. De poeders nemen namelijk makkelijker vocht op en houden je huid mat.

Een heerlijk simpel recept om een verkoelende bodygel voor jezelf te maken is een eetlepel Aloë-Vera gel van CHI en 2 druppels essentiële olie van pepermunt. Dit recept werkt ook super bij muggenbultjes en andere insecten bultjes( dan kan je evt nog een druppeltje bij doen). Meng dit even goed door elkaar en verdeel dit beetje over je armen en benen. Let op! Kom nu niet met je vingers in je ogen en was even je handen. Ik ben echt heel benieuwd welke tip jullie toe gaan passen. Laat het me weten in een reactie.

Liefs Chantel