Help, ik ben aan het hoesten, proesten, sniffelen, snotteren en ik ruik ook niks meer!  Wat kan ik doen?

Ja, de koude natte seizoenen brengen ongemakken met zich mee. Elk jaar weer zie je dat er een golfbeweging van griep en verkoudheid voorbijkomen. Ondanks dat iedereen ziek kan worden, kunnen we het risico wel verkleinen. En als je toch ziek bent geworden kan je invloed uitoefenen op je herstel. Ik ga je helpen en uitleggen hoe je dat doet zodat je ook bewust weet waarom je iets doet en niet zomaar een olie op je borst masseer omdat dat is gezegd.

 

Een virus heeft weerhaakjes en daarmee hecht hij zich in jouw slijmvliezen. Hoe kouder het wordt hoe krachtiger zijn weekhaakjes zijn. Een virus heeft een gastheer nodig om te overleven. Op een warme, vochtige plek voelt hij zich helemaal thuis. Hij kruipt dus graag in de slijmvliezen van je neus, keel en longen. He jakkes, hoor ik je denken 😉 en inderdaad dit is niet fijn want we worden er moe en lamlendig van als ons immuunsysteem niet optijd reageert. Tijd voor actie dus.

 

Je kan het zien als boefjes en de politie. Als er heel veel politie aanwezig is dan hebben ze de boeven zo in de smiezen en te pakken maar als er geen politie in de buurt is kan de boef zijn slag slaan en dan duurt het wel even voor ze deze te pakken hebben.

 

Zo is het ook met jouw immuunsysteem. Als jij ervoor zorgt dat jouw witte bloedlichamen volop aanwezig zijn in je lichaam en actief rondlopen, dan is een virus snel herkent en geneutraliseerd.

Je geeft jezelf een boost door de juiste essentiële oliën te verdampen, een lymfedrainage te ondergaan (of jezelf te droog-borstelen) en je gezonde voeding ondersteunen met de juiste supplementen als vitamine C.

 

In de Lakshmi Puur Natuurlijke Immuno box zitten 4 verschillende oliën en een synergie. Door deze af te wisselen geef je je immuunsysteem elke keer een impuls. Als je lang dezelfde geur verdampt of parfum aanbrengt dan ruik je deze op een gegeven moment niet meer. Dat is normaal prima maar nu wil je juist je immuunsysteem blijven prikkelen, vandaar dat je de geuren afwissel en een synergie gebruikt.

 

Elke olie heeft zijn eigen krachtige eigenschappen. Ravintsara dood bacteriën, eucalyptus lost slijmvorming op, niaouli geef je meer lucht en tijm heeft een verwarmende en pijnstillende werking. Dit zijn maar elke eigenschappen van deze oliën. Ze kunnen nog veel meer en dat is in een zin samen te vatten. Ze versterken je immuunsysteem.

 

Bij verdamping hechten de essentiële olie zich aan de ziektemakers die in de luchtzweven. Deze vallen sneller neer en kunnen jou zo niet meer infecteren. Je adem essentiële olie in die zo je lichaam cellen activeren om alle ziektemakers uit je lichaam te verdrijven. Door de inademing wordt ook het slijm uit je neus en longen sneller opgelost en afgevoerd zodat je minder last krijgt van hoesten, proesten en snotteren. Als je de essentiële oliën oplost in een plantaardige olie of zout dan kan je er ook mee in bad of een wrijfolie van maken. Stuur me maar een berichtje als je twijfelt over de verhoudingen.

 

Mocht je nu je reuk kwijt zijn dan kan je deze ook weer trainen. Dit doe je natuurlijk met stoffen die een positieve invloed hebben op je lichaam. Aan verf en chloor kan je ook ruiken maar is niet gezond voor je. Ruik dan ook liever aan pure essentiële oliën zoals in de Lakshmi Puur Natuurlijke Immuno Kit of Altearah emotie geuren. Kijk ook even in je kastje wat je al aan natuurlijke essentiële oliën heb staan. Kies voor een bloemgeur, een citrus en een bosgeur of 3 verschillende geuren van Altearah. Ruik 2x per dag 30 seconde aan een andere geur of voer met Altearah het geur ritueel uit. Dan spray je de geur in je hand, wrijf deze droog, maak een kommetje van je handen, plaats deze om je neus en adem 3x diep in. Ook al ruik je nu nog niks het doet iets met je.

Door lymfedrainage en droogborstelen stimuleer je de afvoer van afvalstoffen via je lymfe maar je brengt ook de witte bloedlichamen in beweging die jouw verkoudheid moet voorkomen of oplossen. Normaal gaat dit zo traag als teer maar door een massage stroomt het als honing. Droogborstelen doe je door op een droge huid met een borstel je benen, buik, billen, flanken en armen van beneden naar boven te masseren. Je beweeg een kant op. Je wilt als het ware alle afvalstoffen in één baan naar het gootje langs je sleutelbeen wrijven.

 

Vitamine C heb je echt elke dag nodig. Voor een stevige huid en voor je weerstand. Eet groene groenten en fruit en vul het aan met 1000mg Vitamine C van hoge kwaliteit (Anders heb je alleen maar hele dure plas 😊. Met de code beautybodymind krijg je 7% korting op deze site. Als je door mij een klantenkaart aan laat maken dan krijg je 15% korting. (Stuur me maar een berichtje) Vitamine C is prima, Vitamine Ester-C is de allerbeste vorm.

 

Wintertijd is KAPHA tijd volgens de ayurvedische principes. Zorg dus ook voor rust en stilte. Slaap voldoende, eet warm, houd je voeten en lende warm en gebruik in je voeding wat meer pittige kruiden. Wat eet jij het liefst als je je weerstand wilt ondersteunen?

 

Liefs Chantel