Het is vakantietijd. De laatste loodjes op het werk moeten af, thuis moet er van alles gebeuren om straks klaar te zijn om weg te gaan. Verzekeringen regelen, oppas voor de cavia, alles poetsen, koffers pakken…. Het is voor veel mensen een drukke periode.

De kans is groot dat je in zo’n drukke periode over je grenzen gaat. Je hebt nl je gewone werkzaamheden, plus nog alles wat erbij komt om de vakantie te regelen. Met als resultaat dat je de vakantie ingaat met knallende koppijn of dat je door je rug zakt bij het tillen van de koffers in de auto…

Geen fijn scenario, maar misschien wel herkenbaar?
Zou je het deze keer anders kunnen doen? Je grenzen van je kunnen bijvoorbeeld blijven voelen, zodat je er niet overheen gaat. Wat is daar voor nodig? Als je je grenzen wilt voelen, moet je in contact zijn met je hart. Je hart weet precies waar je grens ligt. Door goed in contact te blijven met je hart, voel je waar je even moet stoppen en rust nemen.

‘En de vakantiestress, die blijft dan toch’, zou je denken. Ga eens na van te voren, wat bij jou de grootste valkuil is voor de vakantie. Waar gaat het vooral mis? Maak ver van te voren een lijstje met wat je mee moet nemen. Ook een lijstje voor de kinderen. Zij kunnen dan zelf hun spullen inpakken. Soms een beetje omdenken help, echt! Voor nu een fijne hartmeditatie, om in contact te komen/blijven met je hart. Even rust. Even uit je hoofd.

En voor straks: fijne vakantie!

https://www.youtube.com/watch?v=4v1eNvvflZU

Jolanda Baan van Viamova verzorgt deze maand de gastblog! Zij helpt mensen die last hebben van fibromyalgie. Met haar zeer brede aanpak en het gebruik van diverse massage technieken, oor-acupunctuur en voeding-advies is het mogelijk de klachten aanzienlijk te verlagen. Maandelijks geef zij ook 4 telefonische sessies weg. Neem eens een kijkje op haar website www.viamova.nl