Het is 2000 voor christus.
In een door jezelf gescoord bizonprint jurkje loop je door je warmgestookte leemhuisje. Je bedenkt bij jezelf dat je huid ook wel een oppepper kan gebruiken. Je loopt naar de schuur en pakt daar een van de hoorns van de plank die je koe vorige maand heeft verloren. Deze hoorn verwarm je met een vuurstok en plaatst deze op je huid om zo een vacuüm effect te creëren. Een heerlijke doorbloeding voel je door je gelaat gaan. Een prachtige blos is het resultaat. Je man komt binnen met zijn net gedorste zak graan op zijn rug. Liefkozend help je hem die zware zak in de hoek van je huisje te zetten. Om zijn pijnlijke schouders wat te verlichten bied je hem aan om ook een heerlijke cupping te ondergaan. Je pakt wat eenden vet uit de pot om zo makkelijker met de cupping te kunnen masseren. Met een heerlijke warme rug valt je man tevreden in slaap.

Ja, leuk Chant maar anno 2000 hebben we geen koe meer in de tuin staan. En eenden vet serieus?
Oké, terug naar nu. Cupping kent een lange geschiedenis van zeker wel 4000 jaar. Gelukkig hoeven we geen eenden vet en hoorns meer te gebruiken zoals toen maar hebben we makkelijk toepasbare kunststof cuppings voor thuisgebruik. Het enige wat je moet doen is de kegelvormige cup inknijpen en dan plaatsen op het gebied wat je wilt behandelen. Zodra je deze cup dan loslaat zal hij vacuümzuigen op je huid.

Met cupping trek je de huid dus omhoog door gebruik te maken van een vacuüm kracht. Door deze kracht geef je een gigantische prikkel af aan je huid. Deze zal reageren met een hele sterke doorbloeding. In de sportwereld wordt het ook heel veel gebruikt om weefsel goed los te masseren.

Maar welke voordelen heeft cupping nog meer?
Als je bepaalde lijnen volgt in je gezicht (of over je lichaam) dan stimuleer je niet alleen je doorbloeding maar ook je lymfestroom. Het voordeel hiervan is dat je afvalstoffen goed afvoert en je weerstand hiermee verhoogd. Heb je bijvoorbeeld last van acne of een onzuivere huid dan kan je vaak niet te actief over de plekken heen gaan maar door cupping toe te passen langs je kaaklijn en hals (waar geen ontstekingen zitten) help je de afvalstoffen versneld af te voeren. Zo zal je sneller je huid zien herstellen.

Heb je last van spataders?
Ook dan kan je niet te ruw omgaan met je huid maar je wilt wel je doorbloeding stimuleren. Cupping is dan een indirecte oplossing. Je past de cupping dan toe op je onderbuik, heupen en billen.
Bijna alle vrouwen hebben wel last van cellulite. Cupping helpt je om dit tegen te gaan. Als je dit doet in combinatie met de juiste olie dan krijg je ook nog eens een goede verbranding/stofwisseling in dat gebied.
Dit geldt overigens voor alle toepassingen. Naast de cups heb je ook de juiste massageolie nodig. Deze maak ik natuurlijk op maat voor je zodat je nog makkelijker je doel kan bereiken. Maar alle body-oliën van Altearah zijn sowieso heerlijk om te gebruiken voor je huid en geest. Voor een stevige, stralende huid raad ik het complete start-set aan.

Je ziet cupping is heel breed inzetbaar:

  • Verslapte huid
  • Vermoeide huid
  • Cellulite
  • Afvallen
  • Pijnlijke spieren
  • Doorbloeding

Ik weet zeker dat je bij elke koe die je nu ziet even terug zal denken aan jouw leven van zo`n 4000 jaar geleden.