Een goede nachtrust draagt bij aan een stralende huid! Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je bent doodmoe maar je komt maar niet in slaap. Je ziet elk uur op je klok en eer je in slaap valt ga je wekker weer.
In de spiegel is dan goed te zien dat je slecht geslapen hebt. Met een goede natuurlijke camouflage van Couleur Caramel is er wel een hoop weg te poetsen maar eigenlijk wil je dit natuurlijk voorkomen.

In rust toestand herstelt je lichaam en je huid zich. Een goede nachtrust is dus belangrijk voor Body & Mind! Zorg dus voor een fijn slaap ritueel. Zie het als een soort cooling down voor het slapen gaan. Drink na 20:00 uur geen koffie of zwarte thee maar liever een kopje kamille thee. Zorg ook dat je medicijnen en supplementen al heb ingenomen, zeker vitamine B en Spirulina. Dit zijn supplementen die je energie geven. Zet een half uur van te voren alle media om je heen uit. Het is wetenschappelijk bewezen dat het blauwe licht dat afkomt van tv en telefoon je wakker houdt. Daarnaast geven ze ook nog eens een heleboel prikkels die je uit je slaap houden.

Maak je klaar voor het slapen gaan. Poets je tanden en maak je gezicht goed schoon. Dit doe je omdat de menthol in je tandpasta opwekkend werkt en een frisse lotion in je gezicht geeft je ook weer een verfrissende prikkel. Nu is het tijd voor je ontspanningsritueel. Zet je aromalampje aan met een van de onderstaande oliën. Maak ook een warm voetbad met een van mijn 5 favoriete ontspanningsoliën. Verdun essentiële olie altijd in een plantaardige olie zoals amandel of kokosolie! Plaats je voeten in het badje en ga rustig zitten met je ogen dicht. Doe een paar adem oefeningen en relax.

  • Jatamansi-olie komt uit de wortel. Ze is nauw verwant aan de valeriaan familie en is een van de meest sterke sedativum. De zwaar aardse geur is goed te mengen met een lichte olie zoals Bergamot, Petitgrain of Lavendel. Ze werkt aardend en ontspannend.
  • Kamilleolie komt van de bloem. Ze is zacht, warm, licht en werkt naast ontspannend ook sterk ontkrampend. Ze is lief voor je luchtwegen, versterkt je lever en werkt pijnstillend.
  • Sandelhoutolie wordt gewonnen uit het hout. Ze heeft een warme geur die je een geborgen gevoel geeft. Elke avond deed ik bij onze zoon een druppeltje in zijn aroma lamp. Hij sliep altijd als een roos.
  • Lavendelolie wordt verkregen van de bloemen. Het is een vriendelijke, ontspannende olie als je hem zuinig gebruikt. 2 tot 5 druppels is echt voldoende. Gebruik je van deze olie teveel dan werk ze juist opwekkend. Opletten dus.
  • Vetiver is een echte topper. De olie wordt gewonnen uit de 3 meter lange wortels. Ze werkt aardend en verkoelend. Ze verlicht jeuk en allergieën. Ze ontgift bindweefsel en werkt krampstillend. In India staat ze bekent als de “olie der kalmte”. Ze geur is zoet, houtig en aards.

Nu je voeten lekker warm zijn en je lichaam ontspannen masseer je je lichaam in (of alleen je voeten, benen en buik)met de volgende zelfgemaakte body olie.

Wat heb je nodig:

  • 25ml jojoba olie
  • 25ml tamanu olie
  • 5 druppels Jatamansi olie
  • 5 druppels Bergamot
  • 5 druppels Lavendel

Doe alle ingrediënten in een fles (het liefst gemaakt van donker glas) en schud alles goed door elkaar. Je droom bodyolie is nu klaar.

Nu je heerlijk in gemasseerd bent ga je op je bed liggen met een begeleidende meditatie om in slaap te vallen. Droom zacht.

Liefs Chantel