“Wie heeft mijn broek in de wasdroger gegooid”, roep ik vanuit mijn slaapkamer. “Wij niet”, wordt er van alle kanten uit het huis geroepen. Wanhopig laat ik mezelf achterovervallen op mijn bed en probeer zo mijn rits dicht te doen.

Een half uurtje later pak ik mijn telefoon op en word me opeens duidelijk waarom ik me zo opgeblazen voel. In zoet roze letters laat de app op mijn telefoon mij weten dat mijn menstruatie eraan komt. Ik had het natuurlijk kunnen weten. Al een paar dagen hunker ik naar chocola en is er geen reep veilig of ik snaai het naar binnen. De weegschaal bevestig het weer. Hoppa 2 kilo schoon aan de haak erbij.

Vele vrouwen merken het ook tijdens de overgang dat ze elk jaar wel een paar kilo aankomen en dat deze er lastig af te krijgen zijn. Iets waar we naast al de andere overgangsklachten net op zitten te wachten. Want overgewicht is namelijk weer een trigger om andere overgangsklachten net iets meer en heftiger te doen opvlammen.

Klachten als vermoeidheid, slecht slapen, opvliegers en gewrichtsklachten zijn volgens wetenschappelijk onderzoek een stuk minder als je BMI niet te hoog is.

Gelukkig biedt onze natuur prachtige oplossingen aan om onze klachten te ondersteunen. Bijvoorbeeld in de vorm van Coriandrum sativum. De “peterselie van India” ofwel koriander.

Koriander, de één vindt het heerlijk en de ander vindt het net zeepsop. Als het subtiel door een gerecht verwerkt zit dan heb ik er niet zo`n last van maar als ik een volle hap korianderblad in mijn mond heb dan krijg ik een hele nare nasmaak. Ik gebruik dan ook veel liever CHI korianderzaad in de keuken. Niet alleen van de smaak word ik lyrisch enthousiast maar ook van de werking word ik super bij. Koriander heeft namelijk een lipolytische (vetsplitsende) werking. Dit is ook een van de redenen waarom dit een onderdeel is van de TT12. Dus kom maar op met die olie.

TT12 is een mix van essentiële oliën die je helpt je hormoonspiegel in balans te brengen. Het bevat onder andere hop-olie om je te kalmeren salie om je opvliegers in toom te houden en koriander om je vetcellen te reduceren.

Naast dat ik zo vaak mogelijk en met veel plezier de olie in de keuken gebruikt, bijvoorbeeld in mijn favoriete venkelsoep, Gebruik ik nu ook mijn S.P.A. natuurlijk stimulerende douchegel en bodymilk met dubbel zoveel plezier. Want laat hier nu ook de essentiële olie van koriander in zitten.

Hoe heerlijk is het om jezelf helemaal in te soppen met de gedachte dat elk zeepbelletje op je huid een potentiële vetkiller is. Waar ik voorheen nog wel eens te lui was om bodymilk aan te brengen doe ik dit nu fluitend en met het grootste plezier. Alle beetjes helpen niet waar.

Natuurlijk is het niet zaligmakend en moet je ook zeker voldoende bewegen en op je voeding letten maar ik vind het een fijn idee dat ik ook op andere vlakken zelf iets kan doen tegen allerlei overgangsklachten. Zoals mindfulness oefeningen, massages en huidverzorging. Het gaat namelijk altijd om het totaal plaatje.

Hoe beter je in je vel zit hoe makkelijker je ook met lastige situaties om kan gaan zoals de overgangsperiode. Vrouwen die bij mij in de salon tijdens een behandeling een opvlieger krijgen en daarbij heel rustig blijven (ze houden hun ogen dicht, zeggen niks en tellen tot 30) hebben er veel korter en minder last van dan de vrouwen die gelijk beginnen te draaien en te blazen.

Dus beweeg elke dag waarbij je hartslag even omhooggaat, gebruik je TT12, douche lekker met de S.P.A.-douchegel en verwen jezelf met de natuurlijk stimulerende bodymilk van S.P.A. Als je dan alsnog een lichte opvlieger krijgt dan activeer je weer de heerlijke geuren van deze laatste 2 producten die je automatisch zal doen glimlachen.

Waarom je ze doen glimlachen en je dit zal helpen tijden de overgang lees in “Lach, zonder te piesen in je broek”.