Om me heen hoor ik aan de ene kant hele enthousiaste verhalen over nieuwe initiatieven, verbinding en inspiratie om anders te ondernemen. Aan de andere kant hoor ik een geluid van isolement, angst en dipjes. Het is natuurlijk nog al wat zo`n virus die een complete pandemie veroorzaakt. De regels die dan volgen om het virus zo snel mogelijk in te dammen vergt veel om-denken van iedereen. Het binnenblijven, 1 ½ meter afstand, bedrijven en scholen die moeten sluiten. Opeens ben je juf en moeder of moet je aanpassing doen om thuis te werken of misschien wel alles tegelijk. En dan het virus zelf. De symptomen variëren van lichte klachten tot zware benauwdheid. Ja, ik begrijp de angst en de dips zeker! Maar wat nu te doen.

Als eerste is niks mis met een beetje angst, dit houd je namelijk alert. Ook met een klein dipje of flinke huilbui is niks mis mee. Afgelopen dinsdag (met nieuwe maan) overviel mij ook enorme huilbui. De druk om via een andere manier inkomen de creëren, een veel eisende dochter die niet wilde luisteren (mijn hoog-gevoeligheid speelt natuurlijk hierin ook nog eens een grote rol) en een ontregeld ritme, brak mij. Maar heel eerlijk, het klaarde de lucht en ik kon, na een kopje thee en een moment voor mezelf en wat Vetiver op mijn buik om te aarde, weer verder. Net zoals een regenbui na een droge periode alle stof wegspoelt. Het wordt vervelend als de angst jou gaat beheersen of als een dipje veranderd in heel veel of een hele lange dip.

Voorkomen is beter dan genezen. Slaap voldoende! Slaap slaap en slaap. Als je al eens een burn-out hebt gehad dan weet je dat slapen het allerbelangrijkste was voor je lichaam. Alleen in ruststand kan je lichaam herstellen. Die ruststand creëer je ook door te mediteren of rustig te gaan liggen met een masker op je gezicht. Een wijze monnik zei ooit. Heb je geen tijd om 20 minuten te mediteren? mediteert dan 40 minuten! De boodschap is dus duidelijk. Als je geen 20 minuten voor jezelf vrij kan maken dan ben je je grens al zwaar voorbij. Die 20 minuten ga je dan ook niet redden. Daar bedoel ik niet mee dat je het niet moet doen maar dat je juist meer dan alleen dat moet doen. Het feit dat je er bewust van bent is belangrijk. Je kan dan die zaterdag bewust kiezen om even niet te koken of Facebook door te scrollen maar even een me-time moment van een uur in te lassen. Zet het in je agenda dit me-time momentje.

Verdamp essentiële olie van Bergamot, Jasmijn, Ylang-Ylang, Neroli, Sandelhout, Sinaasappel, Citroen, Petitgrain, Citroenverbena, Atlasceder, Zoete Marjolein, Cipresblad, Roos of Lavendel. Kies uit deze oliën je favoriete en wissel ze af of meng ze met elkaar. Iedere olie heeft zijn eigen kracht maar allemaal werken ze kalmerend op de psyché. Zeker als de geur je raakt en dat is natuurlijk heel persoonlijk. Verdamp deze olie in een diffuser. Dit is een apparaat die de lucht bevochtigt en de essentiële olie heel fijn verneveld. Zo breng je gedoseerd over de gehele dag de essentiële olie in de lucht. Een mooie bijkomstigheid is dat elke essentiële olie een antibacteriële werking heeft.

Doe vitamine D op en gaat elke dag naar buiten en blijft minimaal 30 minuten lopen. Geniet 15 minuten onbeschermd van het zonnetje. (als je langer in de zon stil wilt zitten gebruik dan wel na die 15 minuten de natuurlijke zonnecrème van LES GAVOTS). De zon en de beweging maken happyhormonen aan. Deze happy hormonen worden ook geactiveerd bij het masseren. Nog een rede om dat uurtje voor jezelf in te plannen. Scrub je huid met de rijke gommage van S.P.A met o.a. Aloe Vera, en masseer het daarna heel rustig in met een plantaardige olie waaraan je een druppeltje bergamot hebt toegevoegd of gebruik de Voile Corps Relaxant Antistress Bon Sommeil Hydratant. Dit is DE relax bodymilk van S.P.A. en bevat diverse werkzame stoffen die je huid voed, verzacht en ontspant. Ga, met een voor je huid op maat gemaakt masker even liggen en geniet van een goed avondmaal. Gebruik bij je diner het liefst vette vis. Het eten van vette vis zorgt namelijk ook voor extra vitamine D.

Wil je een persoonlijk advies stuur mij dan gerust een mail. Blijf gezond en wees lief voor elkaar.

Liefs Chantel